14 Noiembrie 2018
772 accesări
0 comentarii

Obişnuiţi să respiraţi pe gură? Înainte de a face acest lucru, ar trebui să ştiţi la ce riscuri vă expuneţi. Potrivit specialiştilor Centrului Medical „Iowemed”, respirând în acest fel vă puteţi deforma maxilarul şi puteţi suferi de carii şi gingivită.

„În momentul în care respirăm pe gură, aceasta se usucă, iar resturile alimentare şi bacteriile nu mai sunt spălate de salivă, iar dinţii nu mai beneficiază de protecţia substanţelor regăsite în acestea. Totodată, respirând pe gură se produce oxigenarea deficitară a organismului. De ce? Pentru că pe gură nu intră mai mult aer decât pe nas, chiar dacă aşa avem impresia, iar studiile arată că respiraţia orală duce la oxigenarea deficitară a creierului, inimii etc”, au precizat medicii.

În acelaşi timp, pot apărea diferite infecţii respiratorii şi chiar probleme cu somnul. Acest lucru se întâmplă pentru că la adulţi, din cauza respiratului pe gură în timpul somnului, alături de sforăit şi apnee, se poate ajunge la apnee obstructivă, o afecţiune strâns legată de insuficienţa cardiacă, hipertensiune arterială şi boala Alzheimer. Nu în ultmul rând, se poate ajunge la probleme digestive. De asemenea, respiraţia pe gură modifică fizionomia şi postura corpului, întrucât oamenii sunt concepuţi să respire pe nas, iar când respiră pe gură, poziţia corpului se schimbă, pentru a menţine căile respiratorii deschise.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU