1iuniemedicul-1338560912
„Am alăptat opt luni de zile, iar acum bebele meu are zece luni şi o săptămână. M-am trezit cu un fel de lactaţie la sâni şi nu ştiu dacă aşa e normal după înţărcare. Ce trebuie să fac, cum să stopez? Când am înţărcat, doctorul mi-a recomandat un medicament, dar nu l-am luat” - Maria V.
Că laptele de mamă este mană cerească pentru copil o ştie toată lumea, tocmai de aceea mamele ar trebui să facă tot ce depinde de ele pentru a-şi alăpta pruncul măcar până la împlinirea vârstei de şase luni. Totuşi, potrivit explicaţiilor dr. Chiraţa Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, când secreţia de lapte apare după ce mama a înţărcat copilul sau în afara perioadei de sarcină sau de lăuzie, acest tip de secreţie este considerat unul anormal. Având în vedere situaţia, medicul vă recomandă să luaţi legătura de urgenţă cu un specialist endocrinolog, care va putea face analiza laptelui prin metodele consacrate. Totul, din cauză că exceptând perioadele normale de alăptare sau cele prezentate mai sus, acest fel de lactaţie ar putea să conţină, în afară de apă şi celule de grăsime şi celule canceroase. Important! În situaţia când, după jumătate de an de la înţărcarea copilaşului, femeia mare are secreţie, trebuie să facă acelaşi lucru, adică să se prezinte la endocrinolog.
Stimată doamnă, specialista ne-a confirmat că, la înţărcarea pruncului, ginecologul poate să prescrie un medicament pentru blocarea centrilor nervoşi care dau sem-nalul de secreţie a laptelui.