06 Martie 2024
41 accesări
0 comentarii

Lămâiţa are efect antistres, combate depresia, oboseala, afecţiunile digestive şi este benefică pentru piele. Ca plantă medicinală, susțin specialiștii, lămâiţa este folosită în mod tradițional pentru a combate inflamația bronșică, durerile de urechi, febra, flatulența, durerile de cap, tensiunea mărită, răceală, tulburările de dispoziție, palpitațiile, durerile de dinți și vomă. Ceaiul din frunze de lămâiță se spune că reduce crampele menstruale și ameliorează simptomele sindromului premenstrual.

Planta se folosește, de asemenea, pentru calmarea nervilor, în cazul problemelor cu somnul, tulburări gastrointestinale, crampe menstruale și spasme urinare. Uleiurile volatile din lămâiță conțin, în schimb, substanțe care relaxează mușchii, în special pe cei ai vezicii, stomacului și uterului, ameliorând, astfel, crampele, gazele și greață.

Un studiu recent a arătat rezultate neașteptate: a mărit semnificativ abilitatea de concentrare și de execuție a sarcinilor de compoziție literară și artistică. Într-un alt studiu realizat în Anglia, studenții au fost testați câteva săptămâni în timp ce foloseau lămâiță sau un placebo. Cei care au folosit lămâița au avut rezultate mult mai bune și au continuat să le menţină timp de șase ore după administrarea plantei. Studiile au arătat că planta conține polifenoli, care pot ameliora semnificativ durerile cauzate de răceală și pot combate virusul herpes simplex, zona zoster și alte afecțiuni virale.

Taguri articol: sfatul medicului lamaita oboseala crampe menstruale

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU