eurax for sale online - buy aczone online purchase aczone gel
Activitatea medicală diversă din cadrul Spitalului Privat de Obstetrică Ginecologie Euromaterna include, printre altele, abordarea laparoscopică diagnostică şi terapeutică a diferitelor afecţiuni ginecologice. Deşi laparoscopia nu mai este o tehnică medicală nouă pentru pacienţi, încă există necesitatea explicării clare şi succinte a aspectelor legate de ea din punctul de vedere al pacientului.
„Întrebările primite în cursul consultaţiilor pre-anestezice se referă nu numai la managementul anestezic strict, ci şi la indicaţiile laparoscopiei, efecte secundare adverse, durata spitalizării. De aceea, mi-am propus să vin în întâmpinarea acestor neclarităţi în speranţa că pacientele noastre propuse pentru asemenea intervenţii vor păşi peste pragul spitalului Euromaterna cu curaj şi încredere în profesionalismul medicilor noştri şi cu minimum de semne de întrebare. Orice feedback din partea dumneavoastră este binevenit”, afirmă lectorul universitar dr. Alina Balcan, Medic Primar Anestezie Terapie Intensivă în cadrul Euromaterna.
Laparoscopia este o alternativă la chirurgia clasică prin deschiderea largă a abdomenului. Laparoscopul este un instrument subţire cu cameră optică pentru vizualizarea directă a cavităţii pelvine, pentru introducerea căruia sunt necesare 2-3 incizii minime, de aprox.2 cm. Timpul de vindecare evident este mai scurt şi confortul pacientului crescut. „Procedurile laparoscopice sunt efectuate de medici ginecologi cu experienţă, dar şi cu competenţe şi examene susţinute de-a lungul anilor special în acest domeniu. Cu alte cuvinte, nu orice ginecolog poate efectua această operaţie, iar Euromaterna are asemenea specialişti în colectivul său”, declară dr. Alina Balcan.
O laparoscopie poate fi folosită în scop diagnostic, de tratament sau ambele. Astfel, o operaţie începută pentru intenţii de diagnostic poate continua în scop de tratare a afecţiunii descoperite, pentru rezolvarea ei într-un singur moment operator.
Care sunt principalele diagnostice căutate prin această tehnică?
“-Durere pelvină de cauză neexplicată
-Infertilitate (sterilitate) neexplicată
• Istoric de infecţii pelvine
Ce se poate descoperi intraoperator?
-Endometrioză
• Fibroame uterine
• Chisturi sau tumori de ovar
-Sarcină extrauterină
• Puroi
• Aderenţe pelvine (cicatrici dureroase rezultate în urma unor operaţii sau infecţii anterioare)
-Infertilitate de cauză tubară (trompe uterine blocate)
- Boală inflamatorie pelvină
• Cancere ale aparatului de reproducere
Care sunt tratamentele aplicabile laparoscopic?
• Extirparea ovarelor sau doar a chisturilor ovariene
• Extirparea nodulilor fibromatoşi
-Blocarea alimentării cu sânge a nodulilor fibromatoşi
• Extirparea ţesutului endometriozic (tratarea endometriozei)
-Îndepărtarea aderenţelor
• Legarea trompelor uterine în scop contraceptive
-Procedură Burch pentru tratarea incontinenţei urinare
-Tratarea prolapsului uterin (căderea uterului)
• Iar în viitorul apropiat la Euromaterna, histerectomie (îndepărtarea uterului); reversia ligaturii tubare
Cum este pregătită pacienta pentru acest tip de operaţie?
• Analize şi investigaţii recomandate de medical curant ginecolog, odată ce s-a stabilit indicaţia pentru acest tip de operaţie, inclusiv imagistică (radiografie pulmonară, histerosalpingografie etc.)
• Examinare (consultaţie) preanestezică pentru evaluarea, evitarea şi tratarea potenţialelor riscuri pe care le prezintă pacienta în cazul unei anestezii generale şi în condiţiile unei tehnici laparoscopice ce presupune insuflare de gaz şi poziţii special intra-operator; în cursul acestui consult puteţi şi trebuie să vă lămuriţi asupra anesteziei şi riscurilor ei, care se asumă de către dumneavoastră în cunoştinţă de cauză! Nu uitaţi să aduceţi toată documentaţia medicală pe care o aveţi; dacă nu reţineţi medicamentele folosite, notaţi-vă schema de tratament pe o foaie pe care i-o prezentaţi medicului anestezist!
• Post pre-operator de lichide şi alimente, modificarea tratamentelor de rutină şi purgative conform indicaţiilor medicului anestezist
• Nu uitaţi să menţionaţi şi suplimentele naturiste, multe din ele interferă cu anestezicele sau coagularea sângelui
• Veniţi şi plecaţi însoţită
Cum decurge procedura?
-Întotdeauna se practică anestezie generală, ceea ce presupune că nu veţi simţi şi nu veţi şti nimic pe parcursul operaţiei. Există cazuri de percepţii în cursul unei anestezii generale peste tot în clinicile din lume, dar ele reprezintă un procent minimal şi se depun toate eforturile pentru evitarea acestor incidente, ele fiind legate de structuri ieşite din comun ale pacientei. De aceea, dacă aveţi în familie asemenea cazuri sau aveţi personal antecedente, nu uitaţi să le menţionaţi medicului la examenul preanestezic!
- După ce adormiţi, se introduce un tub subţire (sonda endotraheală) în trahee pentru a asigura ventilaţia/respiraţia corectă pe parcursul intervenţiei. Este posibil, din această cauză, să resimţiţi o jenă în înghiţire câteva ore după trezire, lucru normal şi nepericulos. Nu uitaţi să menţionaţi anestezistului orice problemă în sfera respiratorie şi ORL!
• De asemenea, după ce adormiţi vi se introduce o sondă urinară care se va scoate când sunteţi capabilă să mergeţi la toaletă.
• În cursul intervenţiei vi se introduce o cantitate de gaz medicinal (CO2) în abdomen printr-un ac subţire, cu rolul de a îndepărta peretele abdominal de organele interne şi de a evita lezarea acestora. Printr-o incizie mică în ombilic se introduce laparoscopul, prin care medical vede organele interne, imaginile fiind transmise pe un ecran. Dacă procedura este diagnostică, rămâne o singură incizie; dacă este terapeutică, se fac mici incizii suplimentare pentru introducerea unor instrumente subţiri. Cicatricile vor fi aproape invizibile. Dacă apar complicaţii neprevăzute, lucru inevitabil când vorbim despre medicină şi despre diversitatea pacienţilor, există posibilitatea conversiei, adică transformării într-o operaţie clasică pentru rezolvarea problemelor particulare apărute.
-Medicul anestezist vă supraveghează şi tratează permanent în cursul operaţiei, nu vă părăseşte pentru nici o altă intervenţie! Tot el vă prescrie tratamentul pentru următoarele 24 de ore cât veţi sta în Reanimare. Acolo veţi fi supravegheată permanent de asistenta care administrează tratamentele recomandate şi care, în caz de necesitate, anunţă medical anestezist de gardă prezent 24/24h în spital.
• Mobilizarea (“plimbarea”) se face precoce, ceea ce contribuie şi la externarea mai rapidă a pacientei.
Recuperarea durează?
-Ea începe odată cu trezirea din anestezie, care are loc în sala de operaţie. Când medicul anestezist consideră că sunteţi stabilă, vă transferă în Reanimare.
• Acolo veţi fi monitorizată permanent.
• Sonda urinară va fi scoasă, dar este posibil să aveţi temporar dificultăţi în urinare.
-Recuperarea depinde ca durată, de la câteva ore la câteva zile, funcţie de procedura efectuată şi de capacitatea personală de toleranţă a durerii şi de vindecare.
-După laparoscopie, ombilicul poate fi dureros, la fel pot exista dureri în umărul drept sau torace, legate de introducerea de gaz medicinal, care dispar în câteva ore. Pot fi vânătăi pe abdomen.
• Pot exista greaţă şi vomă în prima zi, tratate intens de medicii noştri.
• Se administrează antibiotic şi calmante pentru durere.
• Aveţi nevoie de repaus fizic câteva zile/câteva săptămâni, putând să vă întoarceţi la activităţile normale în circa o lună.
Există complicaţii? Ca în orice intervenţie medicală, de la ingestia unei pastile, la injecţii şi operaţii, există complicaţii, chiar dacă totul se face”ca la carte” şi nu există urmă de malpraxis. De aceea, este foarte important să semnalaţi doctorului:
• Dureri moderate/mari abdominale
• Greaţă/vomă prelungite peste o zi
-Febră peste 38°C
• Sângerare sau puroi la locul inciziilor
• Durere la urinare/scaun
„Cu cât se diagnostichează mai repede o complicaţie, cu atât mai repede şi mai eficient se tratează” precizează Dr. Alina Balcan.
La ce riscuri vă puteţi aştepta?
• Minore şi frecvente, ca iritaţia pielii sau tulburări la urinare
• Rare, dar serioase, ca
o Lezarea vaselor peretelui abdominal, vezicii urinare, intestinului, uterului
o Leziuni de nervi
o Reacţii alergice grave
o Cheaguri de sânge
o Probleme grave de urinare
-Pătrunderea unei părţi de CO2 în sânge = embolie gazoasă
Dr. Alina Balcan sfătuieşte toţi pacienţii care urmează să treacă printr-o intervenţie chirurgicală laparoscopică: „Discutaţi cu medicul curant şi cu anestezistul orice vi se pare în neregulă în zilele următoare operaţiei!”.
buy cleocin 300mg for sale - purchase indocin online cheap indocin 50mg usa
order augmentin 375mg pills - order augmentin sale buy synthroid 75mcg sale
metronidazole 200mg generic - purchase metronidazole pills buy cenforce tablets
purchase betamethasone online - betamethasone 20gm for sale buy monobenzone no prescription
deltasone online buy - omnacortil for sale order permethrin generic
order isotretinoin 40mg pills - order avlosulfon 100 mg pill deltasone 20mg oral
purchase trihexyphenidyl online cheap - trihexyphenidyl pills voltaren gel online order