04 Mai 2016
6770 accesări
0 comentarii

După cinci ani petrecuţi pe primul loc, merele au fost detronate de pe primul loc în topul celor mai „murdare" şi pline de pesticide vegetale. Potrivit specialiştilor de la Environmental Working Group, cele mai contaminate fructe care pot fi achiziţionate de pe rafturile supermarketurilor sunt căpşunile.

Oamenii de ştiinţă au realizat o cercetare şi au descoperit că 98% din mostrele de căpşuni din marile magazine conţineau cel puţin un tip de pesticide. Conform raportului, căpşunele au ajuns pe primul loc în top din cauza faptului că producătorii şi-au dorit să le transforme într-un fruct disponibil pe durata întregului an.

Topul legumelor şi fructelor contaminate:

Căpşunele
Merele
Nectarinele
Piersicile
Ţelină frunze
Strugurii
Cireşele
Spanacul
Roşiile
Ardeiul gras
Roşiile cherry
Castraveţii

Topul legumelor şi fructelor sigure pentru consum:

Avocado
Porumb
Ananas
Mazăre (congelată)
Ceapă
Sparanghel
Mango
Papaya
Kiwi
Vinete
Pepene galben
Grapefruit
Pepene cantaloupe
Conopidă

Taguri articol: nutritie fructe legume raport cercetare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii