Măcrişul-iepurelui este o plantă cunoscută şi cu numele popular de măcrişul-mărunt, măcrişul-roşu, măcrişul-de-câmp. Această plantă conţine substanţe care o transformă într-un remediu anticancerigen în combinaţie cu alte plante şi extracte. Iată care sunt beneficiile măcrişului: îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide, fiind bogat în iod. De asemenea, măcrişul accelerează metabolismul, fiind indicat în hipotiroidie. Totodată, este un antibiotic natural, deoarece măcrişul este bogat în substanţe cu rol antibiotic, luptând împotriva infecţiilor din organism şi întărind imunitatea. Totodată, ameliorează bolile de piele, decoctul de rădăcină de măcriş este folosit în comprese pentru ameliorarea afecţiunilor pielii, de la uşoare alergii la psoriazis. Apoi, previne bolile cardiovasculare, măcrişul devenind un aliat de nădejde în prevenţia bolilor cardiovasculare, în special cele legate de hipertensiune, de afectarea coronarelor sau de colesterolul mărit.
De asemenea, măcrişul reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău, prevenind ateroscleroza. În același timp, ameliorează astmul şi bolile respiratorii, planta prezentând puternice proprietăţi antialergice, dar totodată este bogată în vitamina C, de aceea este indicat în astm, gripă şi bronşită. Măcrişul mai poate fi consumat proaspăt sau sub formă de ceai.