30 Ianuarie 2018
2957 accesări
0 comentarii

Chiar dacă aţi devenit mămici, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să aveţi grijă de voi. Mai mult decât atât, trebuie să vă asiguraţi că toate nevoile voastre nutriţionale sunt îndeplinite. Tocmai de aceea, susţin medicii constănţeni, aveţi mereu în vedere consumul de lichide, pentru că hidratarea este foarte importantă, mai ales pentru mămicile care alăptează (deshidratarea poate afecta producţia de lapte matern).

Ca urmare, încercaţi să beţi neapărat doi sau trei litri de apă pe zi. Apoi, aveţi nevoie de cât mai multe proteine.

„Necesarul de proteine creşte atunci când eşti gravidă sau alăptezi, acestea fiind esenţiale în creşterea şi dezvoltarea bebeluşului. Câteva alegeri sănătoase ar fi: nuci, seminţe, legume, peşte, ouă, carne de pasăre, carne roşie, iaurt şi avocado”, spun specialiştii.

De asemenea, trebuie minimizat consumul de cafeină. Consumând băuturi cu cofeină în perioada de alăptare riscaţi ca bebeluşul să devină irascibil, agitat şi poate avea probleme cu somnul.

În acelaşi timp, cofeina acţionează ca un diuretic, fapt ce poate duce la deshidratare şi o producţie mai slabă de lapte matern. Aşa că, dacă nu vă puteţi despărţi de ceaşca de cafea de dimineaţă, limitaţi-vă doar la una pe zi, consumată imediat după ce l-aţi alăptat pe cel mic. Ţineţi cont că şi ceaiul negru, ciocolata, anumite băuturi carbogazoase conţin, de asemenea, cofeină, aşa că evitaţi să le combinaţi pe parcursul unei zile, pentru a nu avea un aport prea mare.

Înainte de toate, însă, evitaţi alimentele care pot provoca disconfort bebeluşului, cum ar fi lactatele (dacă cel mic are intoleranţă la lactoză), legumele crucifere (varză, conopidă, broccoli şi varză de bruxelles), linte sau condimentele iuţi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU