14 Septembrie 2015
1537 accesări
39 comentarii

Masajul chinezesc este practicat încă din cele mai vechi timpuri în templele budiste, având un rol benefic în reglarea energiilor corpului omenesc în relaxarea trupului, în tratarea, ameliorarea, vindecarea, prevenirea diverselor afecţiuni.

În vechime, formele masajului chinezesc erau efectuate pe tatami (rogojini), într-o încăpere luminată, aerisită şi decorată cu aranjamente florale (ikebana), precum şi o muzică de relaxare a mentalului psihicului şi tuturor centrilor nervoşi.

Camera trebuie să aibă o temperatură potrivită, iar luminile difuze şi lumânările parfumate dau o notă aparte şi un plus de relaxare mentală, psihică, energetică în timpul masajului. Înainte de masajul chinezesc, ca de altfel înainte de toate masajele corporale, se recomandă efectuarea unui duş; astfel, porii pielii se deschid, iar efectul masajului este mai amplu.Masajul se efectuează cu uleiuri aromate din plante sau cu diverse creme. Masajul chinezesc are două forme, două tehnici terapeutice chinezeşti.

Prima, Tui-Na, constă într-o varietate de presiuni repetitive aplicate cu pumnii, degetele, genunchii, coatele. Se efectuează pe trasee energetice meridiane sau diverse puncte din anumiţi centri nervoşi. Se poate lucra şi la nivelul musculaturii pe fiecare muşchi în parte. Această primă formă este efectuată în ameliorarea, tratarea şi vindecarea diverselor afecţiuni.

A doua metodă, Zhi Ya, este o metodă de stretching pasiv, aplicată prin forme „în cute” şi presiuni la nivelul punctelor de presopunctură, şi era folosită specific masajului de relaxare, detensionare şi prevenire a diverselor afecţiuni.

Iată care sunt beneficiile masajului chinezesc: tratează diverse nevralgii, migrene, dureri cervicale, lombare, articulare • reduce tensiunea musculară • combate durerile de cap • elimină toxinele din corp • îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi a limfei • creşte mobilitatea articulaţiilor • reduce stresul fizic şi mental • scade anxietatea • înlătură problemele legate de somn.

Contraindicaţii - în fracturi, luxaţii, răni deschise, varice, hepatite, tuberculoză, cancer.

Centrul Maetrys Med îi aşteaptă pe constănţeni într-un cadru profesionist, echipat cu aparatură de ultimă generaţie. Prin practicarea masajului chinezesc, se urmăreşte restabilirea unui flux armonios al forţei energiei QI prin corp, permiţându-i astfel organismului să se vindece, practic, de la sineîntr-un mod natural. Se recomandă îmbinarea lui cu un tratament la diverse aparate medicale, sporind astfel rezultatele tratamentelor.

Centrul Maetrys Med este situat pe bulevardul Mamaia, nr. 168. Programări se pot face la telefon 0735.880.282 sau 0241.879.466.

Daniel Mancaş, Specialist masaje asiatice - Centrul Maetrys Med

Taguri articol: masaj chinezesc

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Redactor