eriacta degree - <a href="https://eriagra.com/szenegrag/">zenegra online rat</a> forzest ready
Un masaj relaxant vă poate ajuta să vă deconectaţi, însă beneficiile lui sunt mai multe decât vă aşteptaţi. Masajul nu mai este doar apanajul centrelor spa luxoase. Astăzi, terapia prin masaj este utilizată în prevenirea şi combaterea multor afecţiuni fizice şi psihice.
Un aliat puternic
Nu se poate tăgădui puterea masajului. Indiferent de motivele pentru care apelăm la el – răsfăţ, întinerire, terapie, eliberare de stres sau ameliorarea durerii – masajul poate fi un aliat puternic în obţinerea unui stil de viaţă sănătos.
Experţii estimează că peste 90 la sută din boli au legătură cu stresul. Şi probabil nimic nu ne îmbătrâneşte mai repedeca un nivel ridicat de stres. În vreme ce eliminarea anxietăţii şi presiunii psihice resimţite zi de zi pare un scop idealistic în secolul vitezei, masajul poate, fără nicio îndoială, să ajute în controlul stresului. El scade anxietatea, îmbunătăţeşte calitatea somnului, oferă mai multă energie, o mai bună capacitate de concentrare, reduce oboseala şi stimulează circulaţia. De asemenea, masajul poate restabili echilibrul emoţional, fapt ce poate fi adesea la fel de vital şi valoros precum orice beneficiu fizic.
Cum ne ajută masajul
Nu mai este un secret că masajul contribuie la relaxarea şi netezirea musculaturii obosite şi suprasolicitate. Printr-o astfel de terapie, se lucrează muşchii slăbiţi, rigizi sau atrofiaţi. Masajul ajută sportivii de orice nivel să se recupereze după antrenamentele intense. Masajul ameliorează durerile lombare şi creşte flexibilitatea articulaţiilor astfel încât vă ajută să vă mişcaţi mai uşor. De asemenea, el reduce spasmele şi crampele.
Pielea, cel mai mare organ al corpului, are un aspect îmbunătăţit în urma şedinţelor de masaj. Acestea susţin regenerarea tisulară, reducând ţesutul cicatricial şi vergeturile.
Prin masaj, oxigenul şi nutrienţii ajung mai repede în ţesuturi şi în organele vitale, îmbunătăţind circulaţia. El întăreşte imunitatea prin stimularea circulaţiei limfatice, sistemul de apărare natural al organismului.
Masajul vă poate scăpa de durere deoarece în timpul efectuării lui se eliberează endorfine, aminoacizi care funcţionează ca analgezici naturali. De aceea, el vă poate scăpa şi de durerile cauzate de migrene.
Terapia prin masaj facilitează travaliul şi scurtează perioada de recuperare a mamelor după naştere.
Nu în ultimul rând, masajul vă scapă de dependenţa de medicamente şi alungă depresia şi anxietatea.
Masajul acţionează în profunzime
Cercetările arată că, în urma masajului, în organism apar schimbări fiziologice şi chimice, cu efecte ce se fac resimţite în profunzime. În acest sens, studiile au demonstrat că cei care suferă e artrită au mai puţine dureri şi prezintă o reducere a rigidităţii vaselor sanguine.
În urma terapiei prin masaj, copiii cu astm au prezentat o îmbunătăţire a funcţiei pulmonare şi o mai bună circulaţie a aerului în plămâni.
Pacienţii care au suferit arsuri au raportat dureri mai puţine, iar anxietatea acestora a fost redusă.
Studiile arată că persoanele hipertensive au înregistrat o tensiune arterială diastolică mai mică. De asemenea, în cazul acestora, nivelul anxietăţii şi hormonii de stres au scăzut.
În urma terapiei prin masaj, femeile care sufereau de sindromul premenstrual au raportat o retenţie de apă mai scăzută şi mai puţine crampe.
Mai mult decât atât, studiile indică o creştere în greutate în cazul copiilor născuţi prematur care au beneficiat de terapia prin masaj.
Un simplu masaj vă poate face foarte mult bine, iar o serie de şedinţe poate face minuni pentru sănătatea fizică şi psihică. Doar pentru că masajul pare a fi un răsfăţ, nu înseamnă că acesta nu are efecte terapeutice. Aşa că fiţi calmi, relaxaţi-vă şi includeţi masajul în stilul vostru de viaţă!
eriacta degree - <a href="https://eriagra.com/szenegrag/">zenegra online rat</a> forzest ready