Măslinele sunt o sursă bună de vitamine și minerale esențiale pentru organism. Ele sunt bogate, în special, în vitamina E, un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, contribuind astfel la menținerea unei bune stări de sănătate. Un alt element important pe care măslinele îl aduc în alimentație este fierul. Astfel, susţin medicii, măslinele negre sunt o sursă bună de fier, care joacă un rol crucial în transportul oxigenului către celulele roșii din sânge. În plus, ele mai conțin cupru, un mineral esențial care adesea lipsește din dieta tipică și al cărui deficit poate crește riscul de boli de inimă, precum și calciu, un mineral absolut necesar pentru buna funcționare a oaselor, mușchilor și nervilor.
În plus, conțin și antioxidanți, care ajută la prevenirea leziunilor hepatice, reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății inimii. De asemenea, sunt o sursă bună de fibre, care ajută la menținerea unei digestii bune, reducerea riscului de boli de inimă și la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Deci, pe scurt, măslinele susțin sănătatea inimii; susțin sănătatea oaselor; sunt o sursă bună de fibre și grăsimi sănătoase; au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare; susțin sănătatea digestivă; ajută la obținerea și menținerea senzației de sațietate.