02 Septembrie 2018
748 accesări
0 comentarii

Pentru că până la începerea anului şcolar au mai rămas doar câteva zile, trebuie să luaţi în calcul că cei mici se vor confrunta cu o serie de boli de sezon. Potrivit medicilor de la „Iowemed Medicover”, copiii vor avea de-a face, în primul rând cu alergiile de toamnă. Aşa că, fie ca este vorba de praful din clase sau de praful de cretă, toamna poate însemna debutul unor stări alergice dificil de controlat. Apoi, din decor nu vor lipsi răcelile şi gripa, pentru că toamna este anotimpul în care copiii răcesc cel mai uşor.

„Ploile, diferenţele de temperatură şi epidemiile de gripă pot afecta sănătatea copilului dumneavoastră. Consultaţi medicul pediatru şi aflaţi dacă este cazul să vaccinaţi copiii împotriva gripei, ce vaccin este recomandat pentru fiecare copil şi care este perioada optimă pentru vaccinare. La cel mai mic semn de răceală sau gripă, consultaţi medicul pediatru şi respectaţi întocmai indicaţiile acestuia. Nu întrerupeţi tratamentul prescris de medic, chiar dacă vi se pare că micuţii se simt mai bine”, au precizat medicii.

În acelaşi timp, părinţii trebuie să aibă mare grijă cu vitaminele şi mineralele. De ce? Pentru că toamna este nevoie, neapărat, de o dietă bogată în vitamine şi minerale, care este esenţială pentru copii. Specialiştii recomandă ca, în această perioadă, să reduceţi consumul de dulciuri şi zaharuri al copiilor, deoarece acestea favorizează şi întreţin infecţiile.

Nu uitaţi, însă, de bolile copilăriei. Toamna este anotimpul preferat de epidemii, prin urmare, bolile copilăriei apar atunci când te aştepţi cel mai puţin.

„Deoarece toamna începe să se răcească vremea, părinţii au tendinţa de a limita plimbările, jocurile şi activităţile în aer liber ale copiilor lor. Specialiştii consideră că tocmai aceasta este greşeala care conduce la îmbolnăvirea copiilor. Sistemul imunitar «necălit» nu ştie cum să protejeze organismul de factorii alergeni, de umezeală sau de alternanţa frig-cald”, au mai spus reprezentanţii „Iowemed Medicover”.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU