30 Octombrie 2015
1663 accesări
0 comentarii

Alergia sugarilor la proteinele din laptele de vacă este una dintre cele mai frecvente alergii ale copilăriei. Acest lucru trebuie urmărit cu mare atenţie de către mămici. Ele trebuie să ceară ajutorul unui pediatru în cazul în care copilul are erupţii pe piele sau vomită după ce primeşte laptele.

„Alergia la lapte apare într-un interval de câteva minute, până la maxim o oră după consumarea laptelui. Simptomele alergiei
la lapte, care apar imediat după consumul acestui aliment, includ: apariţia unei eczeme la nivelul corpului, respiraţia şuierătoare şi starea de vomă. Alte simptome care apar în timp sunt: fecalele lipsite de consistenţă, care pot fi însoţite de sânge, diareea, crampele abdominale, tusea, rinoreea, lăcrimarea ochilor, iritaţia pielii, mai ales în jurul gurii şi apariţia colicilor.

Alimentaţia în caz de alergie la proteinele laptelui de vacă este o problemă delicată, dar care are totuşi rezolvare, dacă mămicile cer ajutorul specialistului. În acest caz, se menţine formula de lapte cu proteinele extensiv hidrolizate şi dieta fără proteine până la 2-3 ani. Între timp, copilul poate primi cereale, legume şi fructe, fără însă a-l forţa. Poate primi şi alimente cu proteine din soia, dar, atenţie: 25% din copiii cu alergie la proteinele laptelui de vacă pot dezvolta şi alergie la proteinele din soia. În niciun caz, nu trebuie să consume lapte de capră, deoarece 90% din copiii cu alergie la proteinele laptelui de vacă dezvoltă alergie şi la proteinele laptelui de capră”, explică dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru.

Taguri articol: copilul alergie colici medic primar pediatru Cristina Mihai

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase