22 Decembrie 2021
410 accesări
0 comentarii

Unii oameni au nevoie de o îmbunătăţire a funcţionării metabolismului atunci când încearcă să slăbească şi nu reuşesc, în ciuda dietelor stricte. Un metabolism lent înseamnă arderi lente ale caloriilor, ceea ce duce treptat la creşterea în greutate. Metabolismul este procesul prin care organismul transformă nutrienţii din alimente, în energie pentru corp. Acesta determină câtă energie consumaţi zilnic şi se află în strânsă legătură cu temperatura corpului, respiraţia sau circulaţia sângelui.

Tocmai de aceea, este esenţial ca metabolismul vostru să funcţioneze în mod optim, nu foarte rapid, dar nici la o rată scăzută. Încetinirea metabolismului poate fi temporară sau de lungă durată, uşoară sau severă. Cazurile severe şi de lungă durată sunt provocate, de obicei, de afecţiuni serioase, precum hipotiroidismul sau rezistenţa la insulină. Aceste afecţiuni presupun un dezechilibru hormonal. Drept urmare, consumul de alimente în cantitate insuficientă sau mesele foarte reduse în volum vor încetini metabolismul, ca măsură de supravieţuire primordială a corpului uman. Din această cauză nu sunt recomandate dietele fulger, cu foarte puţine calorii şi cu pierdere rapidă în greutate. Semnele încetinirii metabolismului includ: creştere în greutate fără modificări majore ale stilului alimentar, dificultăţi la pierderea în greutate, tendinţa de a acumula grăsime în jurul taliei, sensibilitate la frig, oboseală frecventă etc. Persoanele cu astfel de probleme pot opta pentru o băutură cu mentă şi ghimbir, asta pe lângă un regim alimentar potrivit. Cunoscute pentru calităţile lor termogenice, ambele ingrediente activează metabolismul. Băutura se prepară dintr-o legătură de frunze proaspete de mentă, o rădăcină de ghimbir sau o lingură de ghimbir măcinat şi patru căni de apă, la care se adaugă extract de stevia pentru îndulcire.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU