08 Noiembrie 2020
890 accesări
0 comentarii

Medicii împart defectele de postură în două categorii principale: defectele de postură medicale sau defectele de postură dobândite. Când spunem defecte de postură medicale, în această categorie sunt incluse bolile neuromusculare, scolioza, membrele inferioare cu lungimi diferite, deformările extremităţilor. În ceea ce priveşte defectele de postură dobândite, în această categorie intră acele probleme care apar în urma unei traume sau a unui accident, şi în special defectele de postură ce apar la persoanele care stau mult timp la birou într-o poziţie greşită.

Potrivit dr. Cristina Stănescu, defectele de postură medicale pot fi clasificate în două categorii: congenitale (din naştere) şi cele dobândite mai târziu. Defectele de postură congenitale apar din momentul naşterii şi se dezvoltă pe măsura înaintării în vârstă, dar există şi cazuri în care defectele de postură apar în timpul dezvoltării, cu toate că copilul era normal la naştere.

Unul dintre exemplele semnificative pentru apariţia acestor defecte este căratul unui ghiozdan greu sau căratul în mod greşit la vârsta copilăriei. În cazul adulţilor care lucrează mult la birou apar defecte de postură, dureri de ceafă, spate şi mijloc datorate unei poziţii de şedere defectuoase. Specialiştii spun că persoanele care lucrează mult timp la birou este important ca acestea să stea într-o poziţie corectă, cea în care se formează un unghi de 90 de grade între spate, picioare şi genunchi. În această poziţie gâtul nu va fi niciodată foarte aplecat în faţă sau în spate, iar înălţimea şi lăţimea mesei va fi potrivită pentru persoana care lucrează la ea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU