31 Martie 2025
26 accesări
0 comentarii

Grăsimea din zona mușchilor poate crește riscul de deces din cauza bolilor cardiace. Specialiştii susţin că acest tip de grăsime se găsește în jurul și în interiorul mușchilor, iar cantitatea sa variază în funcție de corpul fiecărui individ și tinde să crească odată cu vârsta. Toți oamenii au nevoie de grăsime corporală, inclusiv de mici depozite incluse printre fibrele musculare scheletice numite țesut adipos intermuscular, potrivit medicilor. În unele cazuri, se acumulează prea multă grăsime intermusculară în mijlocul mușchilor scheletici, o afecțiune cunoscută sub numele de depozite crescute de grăsime intramusculară sau miosteatoză.

Astfel, pacienții cu niveluri ridicate de țesut adipos intermuscular prezintă un risc crescut de a suferi de disfuncția coronariană microvasculară. În același timp, se pot confrunta cu un risc mai mare de deces sau de spitalizare din cauza bolilor de inimă.Aceste probleme pot avea un risc mai ridicat de: atac de cord, insuficiență cardiacă și deces. Mai mult decât atât, susţin medicii, în comparație cu grăsimea subcutanată, cea stocată în mușchi poate contribui la inflamație și la modificarea metabolismului glucozei care duce la rezistența la insulină și la sindromul metabolic. La rândul lor, aceste simptome cronice pot provoca leziuni ale vaselor de sânge, inclusiv celor care alimentează inima și mușchiul inimii însuși. De asemenea, un alt studiu susține că grăsimea viscerală în exces poate crește riscul de boală Alzheimer.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU