04 Ianuarie 2021
531 accesări
0 comentarii

Din dorința de a slăbi, foarte multe persoane se înfometează sau sar cât mai multe mese cu putință. Specialiștii atrag, însă, atenția că acest obicei este foarte dăunător și poate duce la foarte multe boli printre care diabetul.

Medicii afirmă că vi se poate părea că ați slăbit puțin, pentru că ați sărit peste unele mese, dar, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa. De ce? Pentru că dacă săriți peste mese vă puteți îngrășa, deoarece obligați corpul să depoziteze grăsimea pe abdomen și în jurul organelor esențiale pentru a se proteja. Potrivit dr. Daria Dima, grăsimea de pe abdomen este cea mai periculoasă și poate duce la diabet sau diverse boli de inimă. Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că dacă nu mâncați obligați ficatul să nu mai răspundă la insulină, acea substanță care descompune zahărul din sânge. Practic, ficatul produce glucoză, care este folosită de organism, spre exemplu, atunci când cineva doarme. El oprește producția de glucoză când detectează insulină în sânge, chiar atunci când cineva tocmai a mâncat. Mai departe, excesul de glucoză este depozitat în corp sub formă de grăsime. De asemenea, afectează organele și se poate transforma în diabet de tip 2. Deci, dacă mâncați trei mese pe zi și aveți două gustări, adică dacă mâncați puțin și des toată ziua, atunci veți slăbi, deoarece organismul arde calorii.

Într-un experiment, cercetătorii au hrănit două grupuri de șoricei. Unui grup le-a fost dat o singură dată să mănânce, în timp ce celorlalți le-a fost dat să mănânce întreaga zi. Cei care au mâncat doar o dată pe zi au devenit rezistenți la insulină, un semn al unui debut diabetic. La început, cei care au fost hrăniți doar cu o masă pe zi au slăbit teribil, iar pe măsură ce le-au fost reintroduse toate cele trei mese, aceștia au ajuns să cântărească la fel de mult ca cei care mâncau toată ziua, însă stratul de grăsime abdominală era dublu față de cei care mâncau mereu. În concluzie, mesele haotice și nerespectarea unui program la fel în fiecare zi declanșează un dezechilibru hormonal care duce în final la diverse boli precum diabetul, bolile de inimă și cancere.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU