unghii-1335463925
Persoanele care au unghiile moi, casante şi foarte sensibile, cel mai probabil duc o lipsă acută de vitamine şi minerale. Aşadar, pentru a avea unghii sănătoase este recomandată o alimentaţie cât mai bogată în vitamine, precum vitamina A, care se găseşte în citrice, varză, broccoli, roşii, morcov, spanac, porumb sau sparanghel, acid folic sau vitamina B 9 din broccoli, spanac, portocale, ficat de vită sau miel, vitamina B 6 care poate fi asimilată din fasole, ovăz, cereale, cartofi, banane, carne de vită sau porc, dar şi vitamina C din legume şi fructe.
Pe lângă adoptarea acestui tip de regim alimentar, unghiile pot fi îngrijite cu vitamina A uleioasă, pentru a le reda luciul natural şi a le întări. Totodată, zeama de lămâie albeşte şi curăţă unghiile în profunzime, iar gălbenuşul de ou este eficient în tratarea unghiilor exfoliate. Tratamentul se realizează cu o compoziţie obţinută dintr-un gălbenuş de ou şi cinci picături de ulei de ricin. Unghiile se înmoaie în acest amestec pentru 15 minute, iar procedeul trebuie repetat zilnic, cel puţin cinci zile la rând.