25 August 2016
1939 accesări
0 comentarii

Majoritatea oamenilor ajung la doctor pentru investigaţii de specialitate, doar când bolile ajung într-un stadiu avansat, iar simptomele sunt deranjante. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul litiazei renale (pietre la rinichi), deoarece, dacă pietrele sunt de mici dimensiuni nu provoacă niciun simptom, care să avertizeze persoana afectată, însă odată ce pietrele (depozite dure) cresc în dimensiuni, simptomele sunt devastatoare (durerea este de proporţii). Specialiştii ne spun că prin inter-mediul unui consult preventiv, medicul ne poate spune dacă sunt modificări importante la nivelul rinichilor.

„10% dintre oameni dezvoltă calculi renali în timpul vieţii. Pietrele la rinichi apar mai frecvent la bărbaţi, însă, în ultimul timp, sunt diagnosticate destul de des şi la paciente. Pietrele la rinichi pot fi asimp-tomatice în multe cazuri şi adesea sunt diagnosticate accidental sau când litiaza renală este deja avansată, iar simptomele sunt de nesuportat. Dacă piatra la rinichi este mai mică de 5 mm, există 90% şanse ca aceasta să fie expulzată fără alte in-tervenţii”, explică specialiştii Centrului medical Iowemed.

Pentru prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, specialiştii recomandă consumul a foarte multe lichide pe timpul zilei. Dacă urina este deschisă la culoare şi limpede, înseamnă că vă hidrataţi corespunzător. De asemenea, este bine să alegeţi o dietă săracă în sare şi proteine animale, precum şi să evitaţi suplimentele de calciu.

Taguri articol: sfatul medicului pietre la rinichi calciu rinichi simptome medic

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii