09 Martie 2021
339 accesări
0 comentarii

Din păcate, foarte multe persoane sunt diagnosticate în ziua de azi cu accidente vasculare cerebrale. Dacă în anii trecuți boala era mai des întâlnită în rândul persoanelor vârstnice, în ultima perioadă, tot mai mulți tineri suferă de AVC-uri. Mai grav este că sechelele la supraviețuitorii acestor accidente reprezintă principala cauză de invaliditate motorie la populația adultă.

Și aici nu ne referim numai la paralizie, ci și la tulburările cognitive și la evoluția spre demență. Așa că, pe lângă unele măsuri de prevenire, cum sunt ținerea sub control a greutății și a colesterolului, monitorizarea tensiunii arteriale, renunțarea la fumat, mișcarea, dacă prezentați risc de accident vascular cerebral, unele alimente pot contribui la reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale.

Astfel, consumul unor alimente precum migdalele, afinele, merele, tărâțele de orez sau caisele poate contribui la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, spun specialiștii, consumul de alimente bogate în potasiu, precum salata verde, bananele sau cartofii, reduce riscul de accident vascular cerebral sau de boli coronariene. Totodată, migdalele conțin cantități mari de vitamina E și alte minerale, care pot reduce nivelul de colesterol rău și menține un flux sanguin sănătos în organism. Afinele, în schimb, au cea mai mare capacitate antioxidantă, datorită concentrației mari de antocianină, care ajută la prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale, prin reducerea acumulării de colesterol rău. În același timp, merele sunt bogate în quercetină, care protejează creierul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU