21 August 2017
3198 accesări
0 comentarii

Migrena oculară se manifestă prin apariţia de pete oarbe sau străfulgerări luminoase. Migrenele oculare sunt de obicei inofensive şi trec de la sine în aproximativ 30 de minute.

Pacienţii care au migrene oculare pot vedea pete întunecate, străluciri, scântei sau flash-uri luminoase, ori pete oarbe mărginite de contururi luminoase. Această tulburare de vedere apare în contextul unei dureri localizate în zona capului, cefalee, migrenă clasică, durere care poate fi din cauza ochiului, a capului sau a dinţilor.

Migrenele oculare au aceeaşi cauză ca şi durerile de cap. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, migrenele au o cauză genetică, iar unele studii arată faptul că 70% dintre persoanele care suferă astfel de tulburări au în familie persoane care s-au confruntat cu migrene oculare.

Potrivit medicilor specialişti de la Mrini Eye Hospital, migrenele oculare afectează mai des adulţii cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani, dar apar şi la adolescenţi, la copii şi la vârstnici. Femeile prezintă un risc mai crescut de a face migrenă oculară decât bărbaţii.

Deoarece, în general, nu sunt periculoase şi trec de la sine, migrenele oculare nu necesită tratament.

În schimb, dacă vă aflaţi la volan sau desfăşuraţi o activitate care solicită o vedere bună, atunci când se declanşează migrena oculară trebuie să opriţi imediat activitatea şi încercaţi să vă relaxaţi până când „criza” trece.

Este recomandat ca după un episod de migrenă oculară să consultaţi un medic oftalmolog pentru a elimina posibilitatea existenţei unor afecţiuni grave, precum afecţiuni ale vitrosului sau dezlipirea de retină, care prezintă simptome asemănătoare migrenei oculare (flash-uri de lumină).

Taguri articol: sfatul medicului migrena oculara durere migrena tulburare afectiuni vedere

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii