09 Ianuarie 2020
647 accesări
0 comentarii

Durerile de cap sunt foarte greu de suportat uneori, dar migrenele sunt de-a dreptul insuportabile. Acest lucru îl pot confirma foarte multe persoane, care nu mai ştiu ce să facă, numai să scape de ele. Potrivit dr. Cătălina Bratosin, migrenele sunt afecţiuni complexe, localizate de obicei într-o parte a capului şi de cele mai multe sunt la pachet, cu stări de greaţă, sensibilitate la lumină sau zgomot.

„Foarte mulţi pacienţi se plâng că simptomele migrenelor sunt crunte pentru ei, atât de puternice, încât sunt nevoiţi să meargă la spital.

Cercetătorii spun că au întâlnit persoane care suferă de migrene şi care deţin un anumit tip de bacterii în intestine care îi fac mult mai sensibili la anumite alimente. Practic, persoanele care au migrene au un nivel mai crescut al bacteriilor care sunt implicate în procesarea azotului, care de obicei se regăseşte în carnea procesată, legumele cu frunze, anumite vinuri si ciocolată. Ultimele descoperiri cresc chiar posibilităţile ca migrenele să fie declanşate atunci când azotul din mâncare este descompus mult mai eficient, provocând dilatarea vaselor de sânge din creier şi scalp”, susţine medicul.

Specialistul precizează că atunci când azotul din mâncare este descompus de bacteriile din gură şi intestine, acestea se transformă în oxid de azot, atunci când ajung în fluxul sanguin. De menţionat că oxidul de azot este o chimicală care dilată vasele de sânge şi îmbunătăţeşte fluxul sanguin.

Pe lângă toate acestea, patru din cinci pacienţi cu boli cardiovasculare care au luat medicamente care conţin azot au declarat că durerile de cap sunt un efect secundar al acelui medicament. În acelaşi timp, alimentaţia, stresul şi lipsa somnului pot fi factori care provoacă migrenele. Nu în ultimul rând, hormonii sunt un alt factor, migrenele afectând de trei ori mai multe femei decât bărbaţi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU