08 Februarie 2016
30761 accesări
33 comentarii

Cerealele la micul dejun, la prânz, seara -o soluţie rapidă, practică şi eficientă de a sătura întreaga familie fără prea mult efort şi deranj în bucătărie. O cutie de lapte şi un bol de cereale şi gata micul dejun. Însă cât de sănătoasă este această variantă, în condiţiile în care cele mai multe cereale (mai ales cele de la TV şi pentru copii) sunt pline de zahăr,coloranţi sau arome artificiale. În plus, amidonul nu este unul dintre cei mai buni prieteni ai tubului digestiv.

CITEŞTE ŞI: Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

Cunoscutul nutriţionist dr. Mihaela Bilic vine pe pagina ei de Facebook şi mai dărâmă un mit, acela căcerealele sunt sănătatecurată. O autoritatedeja înmaterie, dr. Bilic ne explică până unde merge argumentul că cerealele, fie ele şi naturale, sunt perfecte pentru om, indiferent de cantitate şi formă. Aceasta explică raţional că organismul uman este un novice în digestia de cereale.

CITEŞTE ŞI: Atenţie la cerealele pentru copii! Sunt pline de zahăr şi arome artificiale

Iată întreaga postare de pe Facebook a dr. Mihaela Bilic:

Aveti grija cu cerealele
Nu stiu de ce mai nou conceptul de hrana sanatoasa inseamna implicit cereale. Orice imagine, ambalaj sau reclama care vrea sa promoveze un stil de alimentatie sigur, sanatos si dietetic contine niste spice apetisante in fundal. Toata lumea se indoapa cu ovaz, fibre si seminte, de parca am fi cai. Cuvantul integral sau digestiv a devenit preferatul consumatorilor, cerealele sunt la moda:)
Oare organismul nostru ce zice? El cum se simte avand in vedere ca cerealele sunt ceva nou pentru intestinele noastre incapabile sa digere fibre. Suntem pe Pamant de milioane de ani si doar de 10.000 ani am inceput timid sa digeram amidonul din cereale. Inainte, in paleolitic, hrana noastra era bazata pe produse animale si cateva ciuperci, fructe salbatice, radacinoase.
Dar cine a vazut vreun afis legat de sanatate care sa foloseasca imagini cu produse din carne sau peste? Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit:( Eu as spune ca sanatos e totul, daca e putin. Ca si din cereale te balonezi, te constipi (taratele au fibre insolubile) si te ingrasi mai ceva decat din carne. Legume da, fara limita, ele sunt sanatatea. Cat despre cereale nu abuzati, suntem inca incapabili anatomic sa ne hranim doar cu ele si sa le digeram complet. Din fericire.

- dr. Mihaela Bilic

RECOMANDAREA ZILEI: Mămici, ştiţi ce conţin produsele cu care vă spălaţi copiii? "Fără lacrimi", cu chimicale şi alergeni

Beneficiile consumului de cereale integrale

  • cerealele integrale contin o abundenta de nutrienti si fibre care contribuie la o alimentatie sanatoasa si echilibrata
  • consumul de cereale integrale ofera satietate sau ne induc mai rapid starea de a fi satul, ceea ce va conduce si la un consum mai scazut de calorii
  • studiile au aratat ca un consum regulat de cereale integrale scade riscul de diabet, boli de inima, anumite forme de cancer si tensiune crescuta
  • nu exista studii care sa ateste faptul ca dietele care contin gluten dauneaza persoanelor care nu sufera de boala celiaca
  • anumite studii au aratat ca persoanele care consuma cereale integrale tind sa aiba o greutate mai sanatoasa si se ingrasa mai greu decat cei care stau departe de cereale

Cerealele dăunează sănătăţii?

  • Consumul ridicat de carbohidrati dauneaza grav sanatatii, informează fitbody.ro. Asta deoarececonsumul de carbohidrati influenteaza nivelul insulinei, acel hormon care se coupa cu depozitarea grasimii. Nu mai este o surpriza faptul ca societatea de astazi se confrunta cu o crestere cronica a nivelului de insulina. Rolul insulinei este aceea de ascadea glicemia dupa ce consumi orice forma de zahar sau carbohidrati (care sunt transformati oricum in zahar). In momentul in care insulina se lupta cu prea mult zahar cu care nu stie ce sa faca, incepe sa il depoziteze sub forma de grasime corporala.Care este principala sursa de carbohidrati din dietele noastre? Cerealele, desigur! Cerealele precum grau, porumb, secara, ovaz, orz, orez si toate produsele care le includ reprezinta principalul motiv pentru care oamenii se ingrasa si au niveluri ridicate de insulina.
  • Glutenul este probabil cel mai nociv element al plantelor. Poti gasi glutenul in grau, secara si orz.
  • Antigliadina este un anticorp pe care organismul il secreta in momentul in care vede gliadina, unul dintre elementele constituente ale glutenului, considerat a fi un intrus. Avand acest anticorp in fecale inseamna ca organismul lupta in mod activ cu acest intrus si ca deja suferi de un nivel scazut de inflamatie in organism, principala sursa a problemelor de sanatate ale omului modern.
  • Lectinele sunt alte toxine prezente in cereale, toxine care cauzeaza si ele o multime de probleme. In primul rand deterioreaza captuseala stomacului, ceea ce va conduce la o absorbtie ingreunata a nutrientilor. Acest lucru conduce si la dezvoltarea cancerului. Lectinele cauzeaza si rezistenta la leptina, ceea ce va insemna ca semnalele instalarii senzatiei de satietate sunt suprimate si ca te vei simti infometat chiar si in momentul in care corpul tau a primit suficiente calorii.
  • Glutenul si lectinele aduc daune si vezicii biliare, cea care elibereaza sarurile biliare si ajuta la descompunerea si digestia adecvata a alimentelor. In momentul in care intestinele sunt deterioarate, substantele chimice responsabile cu inceperea secretiei de bila nu sunt eliberate. Bila se “retrage”, iar colesterolul care ramane in urma se cristalizeaza in mici pietricele care sunt in general inlaturate pe care chirurgicala cu restul vezicii biliare.

Crezi ca exista vreo cereala care sa contina mai multi nutrienti decat legumele sau fructele sau, si mai rau, ca vei gasi anumiti nutrienti numai in ele? Raspunsul este un NU categoric.Toate aceste reactii adverse ale consumului de cereale si toxinelor continute de acestea cresc riscul de:

  • diverse forme de cancer, printre care: pancreatic, colon, stomac si limfom
  • tiroidita hashimoto (boala hashimono)
  • infertilitate
  • diabet
  • obezitate
  • artrita
  • autism
  • depresie, anxietate si schizofrenie
  • alergii
Taguri articol: nutritie cereale gluten mihaela bilic carbohidraţi boala crohn boli de stomac

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

33 comentarii

16 octombrie
Yrppet
Xmzled aohgqp

augmentin pill - buy synthroid 75mcg generic buy levoxyl sale

11 octombrie
Ouidnt
Hwuwvp itanrz

order metronidazole 200mg pill - cenforce order online brand cenforce 100mg

10 octombrie
Audvqw
Xyherk fiiqvu

cost betamethasone - buy adapalene cream purchase benoquin cream

7 octombrie
Yztdww
Iehpqm gqvrxe

acticin price - tretinoin without prescription buy generic retin over the counter

4 octombrie
Tlatxe
Dasutu nxnfev

prednisone order - cheap omnacortil generic buy generic permethrin

2 octombrie
Jdwdcm
Fkbdvc ctfqmb

accutane 10mg oral - buy dapsone tablets deltasone 10mg uk

30 septembrie
Vkkurs
Mujxge qivwwi

cost cefdinir 300mg - purchase cleocin generic where to buy clindamycin without a prescription

27 septembrie
Noarxm
Pvfpig qyjztb

purchase artane pill - diclofenac gel online order order diclofenac gel cheap

23 septembrie
Gaarwj
Tvbnuk hquqmk

buy generic periactin 4 mg - generic zanaflex buy tizanidine 2mg online cheap

21 septembrie
Mgsjhs
Ynutqv yynema

purchase meloxicam online cheap - ketorolac sale cheap toradol 10mg

1234