În sfârșit, o opinie rațională, echilibrata.
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre importanţa mâncării în prevenirea şi eliminarea unor afecţiuni ce pot fi mortale. Deşi alimentaţia este importantă, Bilic ne cere să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu ne facem speranţe că scăpăm de cancer sau infarct dacă mâncă ceva anume sau evităm alte alimente. Aşadar, secretul vieţii veşnice nu stă, în niciun caz, în farfurie.
mobilier mdf mdf vopsit pentru cabinete bucatarii si spatii cu umezeala doar de la coloristic.ro
CITEŞTE ŞI: Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate
Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte...
...nu stă in mâncare:( Intâlnesc deseori persoane care imi cer sfaturi in legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:)O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru "prostiile" pe care le-ai mancat.
CITEŞTE ŞI: Sănătoşi ca în Epoca de piatră! Dieta Paleo vă ajută să slăbiţi rapid
Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa "ruginim" de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.
Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neâncredere farfuriile ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!"
- a scris dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
CITEŞTE ŞI: Care sunt cele mai BUNE, dar şi cele mai RELE, alimente pentru GLANDA TIROIDĂ
În sfârșit, o opinie rațională, echilibrata.
Mancare sanatoasa , minte sanatoasa.informatie toxice,minte tóxica acesta este interesul.
La afirmatiile astea nu ati adus nici un argument . Oricine poate face afirmatii de genu dar trebuie sa si explicati de ce si ce se intampla in corp, daca sustineti aceasta teorie.
Tipa asta da sfaturi? 90 din serotonina este produsa in intestinul gros... ghici ce trece pe acolo și influențează bacteriile prezente? mâncarea aia care nu contează în opinia ei... în fine, stupid și incomplet.
Sunt total de acord cu spunele doamnei. Mama mea a murit de cancer si manca doar mancare gatita si multe fructe de sezon de la tara. Am ajuns la concluzia ca stresul si necazurile au facut-o sa se imbolnaveasca. Privesc in jurul meu si vad oameni cu o viata indestulatoare si linistita care mananca tot felul de prostii si beau de rup( unii :)) si nu au nici un fel de problema de sanatate. Si gena conteaza destul de mult dar in principal cred ca o viata linistita, lipsita de griji e cea care ne asigura o sanatate buna.
buna ziua , sunt badanta in italia la o persoana cu dizabilitatii,dupa un accident de masina a ramas paralizat de la piept in jos ...sunt afectate inelele de la colona 5,6,7 in urma acestei afectiuni intestinele nu functioneaza normal al fel si stomacul e lent ....as vrea daca se poate un program de dieta pt a avea o stare buna a intestinelor.....avand in vedere ca totul e provocat manual pt a se elibera ....sper ca m-am facut inteleasa daca nu ma-am expimat bine va rog sa ma scuzati...va multumesc si toate cele bune
Nu sunt de acord cu ce afirmati .E total eronat . Cum sa nu conteze ce alimentatie ai ? Asta va invata la facultate ? Sa manipulati lumea cu idei de genul ca gena e raspunzatoare pt majoritatea bolilor ? De ce nu lasati oamenii sa se informeze ,sa cunoasca ce inseamna sa mananci vegetarian ,si ce efecte sunt ; copiii sunt baza societatii ! Ce faceti ? Le dati laptele si cornul care sunt cele mai nocive pt sistemul digestiv ! Este omor in masa ceea ce faceti ! De ce ati ales sa fiti medic ? Nu credeti ca sunteti responsabil de ce faceti ???