11 Martie 2016
426623 accesări
91 comentarii

sursa foto: Revista Tango

sursa foto: Revista Tango

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre importanţa mâncării în prevenirea şi eliminarea unor afecţiuni ce pot fi mortale. Deşi alimentaţia este importantă, Bilic ne cere să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu ne facem speranţe că scăpăm de cancer sau infarct dacă mâncă ceva anume sau evităm alte alimente. Aşadar, secretul vieţii veşnice nu stă, în niciun caz, în farfurie.

mobilier mdf mdf vopsit pentru cabinete bucatarii si spatii cu umezeala doar de la coloristic.ro

CITEŞTE ŞI: Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte...
...nu stă in mâncare:( Intâlnesc deseori persoane care imi cer sfaturi in legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:)

O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru "prostiile" pe care le-ai mancat.

CITEŞTE ŞI: Sănătoşi ca în Epoca de piatră! Dieta Paleo vă ajută să slăbiţi rapid

Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa "ruginim" de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neâncredere farfuriile ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!"

- a scris dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Care sunt cele mai BUNE, dar şi cele mai RELE, alimente pentru GLANDA TIROIDĂ

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

52 comentarii

16 martie 2016
Un necunoscut
James Allen

Sincer, mi-e scarba de articol. Am ramas fara replica personala dar o sa las aici un citat de-al autorului James Allen, sper sa faca el putina lumina in ceea ce scrie mai sus: "Schimbarea dietei nu va ajuta un om care nu isi va schimba gandurile. Cand un om isi face gandurile pure, acesta nu va mai dori sa consume alimente impure".. Cred ca si raspunde la multe din intrebarile ridicate de articol si de unii care au comentat la randul lor mai jos. Pace! :)

15 martie 2016
Iuliana
Iuliana

M-a impresionat comentariul unei doamne,careia i-a murit fratele la doar 47 de ani si care era vegetarian de 17 ani.Exact aceasta rugaminte o am si eu catre toti vegetarienii si veganii,sa-mi explice cum a fost posibil?Strabunicul meu a fumat lulea si a consumat rachiu toata viata lui,si a murit la 84 de ani.Bunica mea a consumat carne si mezeluri de toate culorile,iar in ultimii ani de viata din cauza lipsei dintilor,a consumat cu precadere lapte,si s-a stins din viata la 91 de ani.Asadar,voi vegetarieni si veganii,care sustineti ca suntem ceea ce mancam,imi puteti oferi o alta explicatie decat ce mi-a oferit dna Bilic?

15 martie 2016
Lore
Aberatii!!

Daca manci carne si mai ales de porc cum sustineti in alt articol sigur o ducem pana la 100 de ani. Sunt vegetariana de ani de zile si ma simt muult mai bine ca inainte cu mult, nu as mai manca carne in viata mea. Daca esti vegetarian ai muult mai putin sanse sa te imbolnavesti cel putin de tanar. Daca manci carne,grasimi animale traiesti,da si esti cu plasa de medicamente dupa tine. Asa ca....

15 martie 2016
Dan
Oare ????

Inetresanta opinia domani Bilic care este in contradictie cu ultimele cercetari. Ori ritanicii au gresit ori madam nu a citit :) http://www.descopera.ro/dnews/4611945-vegetarienii-scapa-de-cancer

15 martie 2016
Hateganul
Vegetarianismul

Cineva a fost vegetarian toata viata si a murit de colesterol....

14 martie 2016
Roxana P.
Veganismul, kharma si genele

In sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume! Nu i vorba numai despre mancare, e usor, dar in acelasi timp pueril sa crezi ca, daca mananci sanatos, o sa si fii sanatos. Cel mai bun exemplu este fratele meu, vegetarian de 17 ( saptesprezece ) ani care a murit acum peste un an de.... CANCER ! Sunt curioasa cum imi vor explica cei care sustin ca veganismul este esenta si ultima salvare pe lumea asta, cum imi vor explica, de ce, fratele meu, care traia de 17 ani in lumina, cu meditatii, fara tutun, fara cafea, cu regimuri de seminte, fara E uri, mancand sanatos si echilibrat, facand sport (era ghid montan)... cum de a murit in niste dureri de neimaginat la numai 3 luni dupa ce au inceput durerile in piept?!? Stateam langa el si nici macar in brate nu puteam sa l tin pentru ca suferinta era cumplita. Rand pe rand, n a mai putut manca, n a mai putut vorbi, dar a fost constient pana in ultima clipa... Oare cum o fi sa stii ca mori... la 47 de ani...

13 martie 2016
Georgeta Marin
Sustin acest articol

Un mare adevar! Nu este cunoscut un tratament pentru cancer, cu-atat mai putin un regim alimentar care, individual, sa trateze cancerul! Da, in combinatie cu un trai fara stres, fara grija zilei de maine si as mai putea enumera inca multi factori, ar mai usura situtia putin dar, repet, nu trateaza!!! Asta era ideea! Asa ca....oricare va ajunge intr-o astfel de situatie este liber sa decida, cu sau fara regim.

13 martie 2016
delia
o cucoana platita sa spuna tampenii

Stimata doamna, data viitoare cand o sa mai aveti tupeul acesta de a da sfaturi despre un domeniu in care ar trebui sa excelati - va rog sa ne aduceti exact pentru fiecare fraza surse bibliografice. SUNTEM CEEA CE mancam - asta ar trebui sa o fi inteles dupa ce ati citit macar un manual de anatomie - si atata timp cat dam bataie la mezeluri pline de conservanti si nitrati, la produse industriale, la margarina, la mancare la borcan si semipreparate, respectiv la junk - food nu avem cum sa fim sanatosi E FOARTE SIMPLU SA DAI VINA PE GENE SI INCALZIREA GLOBALA SI SOARTA - dar e o gandire de copil de 6 ani !! nu de un om matur. Puneti mana pe niste statistici sa vadeti exact de ce lumea asta Occidentala ce infuleca atat de nesanatos - mai ales din aceste produse industriale - ce nu prea mai au de a face cu produsul alimentar initial E CAMPIOANA LA BOLI DE INIMA; LA BOLI AUTO-IMUNE; LA CANCER; LA INSUFICIENTA RENALA; LA ALERGII; etc.

13 martie 2016
Grig
Faceti meseria de medic de râs!

Medic făcut la apelul bocancilor. Probabil că scrieți la comandă astfel de aberații. Vă faceți de râs prin afirmații nesustinute de dovezi, mai mult, exact pe invers față de ceea ce susțin adevărații nutriționiști și cercetările făcute de instituțiile abilitate. Sunteți o rușine pentru meseria asta. Lăsați-vă de medicină și faceți altceva unde nu se cere prea mult profesionalism, cuvânt de care văd că sunteți străină. Să vă fie rușine!

13 martie 2016
vegan
alta indobitocita

cand am citit " destinul, soarta" m-am oprit. Nu pot citi ceva ce debiteaza o crestinopata