Reobişnuirea cu activităţile zilnice și implicit cu viaţa intimă este o misiune dificilă, uneori, pentru persoanele care au suferit sau suferă de afecţiuni cardiace. Deseori, ele se întreabă dacă este în regulă sau nu să desfăşoare o anumită activitate, să consume un anumit aliment şi mai ales dacă activitatea sexuală le pune în pericol sănătatea. Eliminarea activităţii sexuale din viaţa lor va duce în cele mai multe cazuri la erodarea relaţiilor de cuplu, ceea ce automat va stârni ori prelungi stările de depresie ale persoanei cu afecţiuni cardiace.
Potrivit specialiștilor, activitatea sexuală nu este interzisă indivizilor a căror boală cardiovasculară a fost stabilizată. Crizele care se produc în cazul acestor afecţiuni, atacurile de cord, angina pectorală, dar şi alte manifestări ale unei boli cardiovasculare nu se produc în timpul activităţii sexuale, de vreme ce aceasta se desfăşoară pentru scurt timp.
Cu toate acestea, este bine să cereți sfatul medicului cu privire la reînceperea vieţii sexuale. În urma unui examen fizic total, specialistul vă va spune când şi în ce condiţii veți putea fi din nou intim cu partenerul de viață. Înainte de toate, însă, trebuie să solicitați din partea medicului, un examen fizic total înainte de a vă reîncepe viaţa intimă. Dacă ați suferit un infarct sau alte afecţiuni severe, se impun tehnici de recuperare fizică şi tratament ce pot reduce complicaţiile posibil asociate cu activitatea sexuală.