bauturi-carbogazoase
Un nou studiu publicat în „The New England Journal of Medicine” relevă faptul că tendinţele de îngrăşare se află în strânsă legătură cu markerii genetici prezenţi în ADN-ul fiecăruia.
Participanţilor li s-au analizat genoamele pentru identificarea a 32 de markeri genetici legaţi de obezitate. În funcţie de numărul şi tipul acestor markeri, fiecare a primit un rezultat care a evidenţiat predispoziţia genetică la obezitate. În urma studiului, s-a descoperit că legătura dintre genetică şi obezitate are efecte mai mari în cazul consumatorilor de băuturi îndulcite artificial, informează Mediafax.
Acelaşi studiu relevă şi faptul că markerii genetici sunt responsabili pentru faptul că unele persoane care consumă băuturi carbogazoase îndulcite artificial se pot îngrăşa mai mult decât altele. Băuturile îndulcite contribuie la obezitate pentru că au un nivel ridicat de calorii, cu toate acestea nu satisfac apetitul, iar oamenii compensează prin a ingera o cantitate mare de hrană.