01 Octombrie 2024
37 accesări
0 comentarii

Femeile care alăptează, în special cele care au devenit mame pentru prima dată, își fac de multe ori griji referitoare la cantitatea de lapte matern pe care o produc: oare este suficient pentru copil? Oare nu este prea puțin? Cele mai multe dintre ele nu au probleme cu alăptarea, întrucât organismul lor secretă suficient lapte matern pentru a hrăni bebelușul. Cu toate acestea, în unele cazuri, proaspetele mămici nu pot produce cantitățile adecvate de lapte. În aceste condiții, precizează medicii, un rol important în stimularea lactației îl au atât alimentația de zi cu zi, cât și unele ceaiuri. Tocmai de aceea, este foarte important că mama să mănânce o varietate de alimente integrale, cât mai naturale și hrănitoare, pentru a se asigura că atât organismul ei, cât și cel al copilului care primește lapte matern se bucură de necesarul de vitamine și minerale. Iată câteva alimente nutritive pe care ar trebui să le mănânce o mămică în perioada de alăptare: pește și fructe de mare: somon, alge marine, crustacee și sardine; carne: de vită, de miel, carne de porc și organe, cum ar fi ficatul; fructe și legume: mai ales fructe de pădure, roșii, varză, varză kale, broccoli; nuci și semințe: migdale, nuci, semințe de chia, semințe de cânepă și semințe de in; alte alimente: ouă, fulgi de ovăz, cartofi, quinoa, hrișcă și ciocolată neagră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU