26 Februarie 2016
2686 accesări
0 comentarii

Moringa este planta care face miracole în sănătate. De mii de ani este folosită pentru a trata sute de boli şi afecţiuni, calităţile sale fiind recunoscute inclusiv de medicina modernă. Planta conţine aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul omenesc pentru desfășurarea proceselor metabolice și menținerii imunității, bunei funcționări a inimii și menținerii structurii osoase.

Moringa este o plantă care creşte în Himalaya, în zone din India, Pakistan, Bangladesh și Afganistan. De asemenea, este cultivată la tropice.Frunzele, scoarța, flori, fructele, semințele și rădăcina, toate sunt folosite în medicina tradiţionalistă, dar şi modernă.

Moringa este folosită pentru a trata o gamă foarte largă de boli, precum:

anemia; artrita si alte dureri articulare (reumatism); astm; cancer; constipație; diabet; diaree; epilepsie; dureri de stomac; ulcere gastrice şi intestinale; spasme intestinale; durere de cap; probleme cardiace; tensiune arterială crescută; pietre la rinichi; retenţie de fluide; tulburări tiroidiene; infecţii bacteriene, fungice, virale și infecții parazitare.

Moringa este, de asemenea, utilizat pentru a reduce umflăturile, dar şi pentru a crește apetitul sexual (ca afrodiziac), prevenirea sarcinii, stimularea sistemul imunitar, crește producției de lapte matern. Unii oameni o folosesc ca supliment nutritiv sau tonic.

Moringa este uneori aplicată direct pe piele ca antibacterian. Este, de asemenea, utilizată pentru tratarea pungilor de infecție (abcese), picior de atlet, mătreaţă, boli gingivale (gingivita), mușcături de șarpe, negi și alte răni deschise sau infectate.

Uleiul din semințe de Moringa este utilizat în produsele alimentare, parfumuri, și produse de îngrijire a părului, dar și ca lubrifiant de mașină.

Moringa este de asemenea o sursă de hrană importantă în unele părți ale lumii. Pentru că planta se cultivă ieftin și ușor, iar frunzele conţin o mulțime de vitamine și minerale atunci când sunt uscate, Moringa este utilizată în India și Africa ca sursă alimentară în programele de combatere a malnutriției.

Moringa conţine peste 92 de nutrienţi şi peste 46 de antioxidanţi şi toţi aminoacizii esenţiali.

Pulberea de frunze de Moringa conţine:

  • de 10 ori mai multă vitamina A decât morcovii
  • de 17 ori mai mult calciu decât laptele
  • de 15 ori mai mult potasiu decât bananele
  • de 25 de ori mai mult fier decât spanacul
  • de 9 ori mai multe proteine decât iaurtul
  • de 4 ori mai multe fibre decât ovăzul
  • de 1/2 mai multa vitamina C decât portocalele - frunzele proaspete conţin de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele
Taguri articol: remedii naturiste alimentatie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii