04 Martie 2019
751 accesări
0 comentarii

Bolnavii de cancer ar trebui să ştie că este important să adopte o dietă specială şi mai ales să consume cât mai multe lichide. Potrivit dr. Ionica Ciortan, medic specialist Medicină Generală şi Integrativă, la pacienţii afectaţi de cancer, consumul de lichide trebuie să fie în jur de 2.000-3.000 ml apă/zi.

„Apa trebuie să fie alcalină (pH> 8.5) şi să provină din surse naturale sau produsă la ionizator. De asemenea, apa se va consuma numai înainte de mese şi niciodată servită rece. Totodată, înainte de micul dejun se va consuma o cantitate de 250 ml apă alcalină, uşor încălzită, peste care se toarnă zeamă de la 2-3 lămâi. Apoi, şi în cursul zilei, apa se poate consuma la fel. De ce? Pentru că apa structurată este un tratament complementar în terapia bolii canceroase”, a explicat medicul.

În acelaşi timp, trebuie să se urmărească şi ca medicamentele şi suplimentele nutriţionale să fie administrate cu apă plată, cu un pH care să nu depăşească 7.8. Când spunem suplimente nutriţionale, ne referim la vitamine, minerale, plante, alge, ciuperci, peşte, fructe de mare, aminoacizi, enzime, sucuri din fructe şi legume etc.

Specialistul a precizat că pacienţii vor consuma, la indicaţia medicului, formule brevetate de suplimente nutriţionale/fitoterapice/ciuperci terapeutice şi vor evita vitaminele sintetice şi suplimentele cu excipienţi sintetici.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU