Sursa foto: Healthline

Sursa foto: Healthline
01 Februarie 2020
722 accesări
0 comentarii

Sfatul specialiștilor este să încercăm să nu mai bem apa lăsată în pahar timp de mai multe ore. De ce? Aceștia susțin că, în primul rând, în pahar se adună microbi și praf, iar apa își schimbă gustul. Apoi, atunci când este expusă la aer, apa absoarbe dioxid de carbon, iar o mică parte din ea este transformată în acid carbonic, adică își schimbă compoziția chimică.

În momentul în care acidul carbonic eliberează câțiva protoni, reduce valoarea PH-ului apei și îi schimbă gustul. În al doilea rând, atunci când bem apă, rămân pe pahar microbi din gură și salivă, iar dacă temperatura din cameră este ridicată, bacteriile se dezvoltă mai ușor. Apa trebuie păstrată în loc răcoros, pentru a nu-și schimba gustul și compoziția chimică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU