27 Octombrie 2015
1496 accesări
0 comentarii

Asociația Română a Cărnii (ARC) consideră că evaluările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) potrivit cărora carnea roșie și preparatele din carne ar fi cancerigene sunt aruncate cu ușurință pe piață, "fără niciun discernământ și fără nicio rigoare științifică", iar presa responsabilă din România ar trebui să analizeze critic toate aceste evaluări ale OMS.
"Ne manifestăm indignarea fată de ușurința cu care aceste studii sunt aruncate pe piață, fără niciun discernământ și fără nicio rigoare științifică. Referindu-ne la consumatorul român, vehicularea unor asemenea informații alarmiste nu face decât să inducă confuzia într-o piață alimentară care și așa este afectată de concurența neloială pe care o fac evazioniștii fiscali", a declarat președintele ARC, Radu Timiș, citat de Agerpres.

Acesta admite că preparatele din carne de slabă calitate, cu aditivi neautorizați, pot fi nocive pentru sănătate, însă ARC s-a implicat activ pentru a scoate din piață astfel de produse.

"Da, suntem de acord, este nociv pentru sănătate să consumi preparate din carne de slabă calitate, cu aditivi neautorizați, nerespectând normele de siguranță alimentară, depozitate impropriu, și lista poate continua. Acesta este adevăratul pericol pentru sănătatea românilor, și Asociația Română a Cărnii s-a implicat activ pentru a scoate din piață asemenea produse, inclusiv prin susținerea reducerii TVA la carne și preparate din care, aplicată de la 1 iunie 2015. Acest gen de studii care generalizează existența unui risc într-un mod lipsit de fundament real nu face decât să anuleze efectele benefice ale unui TVA de 9% la alimente pe care procesatorii români dar și populația l-au așteptat atâția ani", precizează Radu Timiș în comunicatul transmis marți AGERPRES.

Taguri articol: stiri medicale carne procesata

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii