Mulţi constănţeni se sperie atunci când aud că au luat contact cu o persoană infectată cu HIV şi nu au ştiut acest lucru dinainte, pentru a evita contactul cu aceasta. Nu vă panicaţi! Reprezentanţii Fundaţiei „Baylor Marea Neagră” spun că nu trebuie să vă faceţi griji dacă, spre exemplu, împărţiţi prânzul sau cina cu o persoană infectată cu HIV sau dacă locuiţi împreună cu aceasta.
„Trebuie să cunoaşteţi metodele de prevenire a infectării şi, bineînţeles, modul de transmitere a virusului. În rest, bucuraţi-vă de viaţă şi de prietenii pe care îi aveţi!”, au afirmat aceştia, cu încredere. În privinţa HIV, aceştia susţin că HIV este un virus foarte deştept. Aşa se face că, atunci când intră în corp, el nu stă la vedere, aşa încât „soldaţii imunităţii noastre să îl găsească uşor”. Astfel, au adăugat specialiştii, durează între şase până la 12 săptămâni până când corpul îşi dă seama că a intrat un invadator nou.
„Atunci, corpul produce anticorpi (celule specializate să omoare HIV), însă este prea târziu, deoarece virusul a avut deja timp să îşi schimbe înfăţişarea. Este ca şi cum Poliţia ar căuta un infractor după o fotografie, dar acesta a avut timp să se deghizeze în altcineva şi deci poate scăpa fără probleme. Aşa că, singura cale de a spera să oprim virusul este să apelăm la ajutor din exterior, adică să începem să luăm tratament, pastile care au fost special inventate de oamenii de ştiinţă, după ce au studiat mulţi ani cum se deghizează şi unde se ascunde virusul în corp.
De reţinut, o persoană infectată cu HIV, rămâne, totuşi, infectată toată viaţa”, au completat ei.