17 Septembrie 2017
828 accesări
0 comentarii

Puţine persoane ştiu că pătrunjelul este o verdeaţă apreciată de specialişti din punct de vedere gastronomic şi terapeutic.

„Planta este un remediu incontestabil pentru o varietate de boli de la astenie, anemie, tulburări circulatorii şi până la eliminarea toxinelor din organism, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în studiul: „Puterea nebănuită a pătrunjelului”.

În compoziţia sa, pătrunjelul deţine un valoros depozit de substanţe nutritive care ţin la distanţă mai bine de 70 de boli.

O legătură de pătrunjel conţine: săruri minerale de calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, mai mult fier decât spanacul, provitamina A, mai multă vitamina C decât 100 g fructe de măceşe sau o lămâie. De asemenea, în compoziţia acestui panaceu există complexul vitaminic B, vitamina E şi histamina, un aminoacid care stopează dezvoltarea tumorilor. Terapia cu suc de pătrunjel, spun nutriţioniştii, contribuie la buna funcţionare a ficatului, la revigorarea organismelor anemice, întăreşte unghiile, combate oboseala cronică şi retenţia de apă.

Totodată, sucul obţinut din frunze de pătrunjel şi din rădăcini se poate combina cu suc de mere, de morcov şi cu o linguriţă de suc de lămâie. Specialiştii apreciază că sucul din rădăcină de pătrunjel este un remediu excelent pentru litiazele renale, dar şi pentru edemele cauzate de afecţiunile reumatice.

În plus, studiile au dovedit că decoctul de pătrunjel este un tonic pentru copii în perioada de creştere. Ceaiul se prepară din 50 g seminţe sau rădăcină de pătrunjel care se fierb într-un litru de apă, timp de cinci minute. Se recomandă câte două căni pe zi, înainte de masă, în tratamentul copiilor în perioada de creştere. Acelaşi remediu este eficient şi în astenie, precum şi în bolile reumatice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii