Young blond woman with glass of beer

Young blond woman with glass of beer
08 Iulie 2012
849 accesări
0 comentarii
Persoanele care consumă bere pot preveni apariţia pietrelor la rinichi, a demonstrat Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard. Potrivit Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie din România, în urma studiului s-a ajuns la concluzia că bărbaţii care beau bere în cantităţi moderate prezintă un risc cu 21% mai redus de a avea pietre la rinichi, datorită efectului diuretic şi conţinutului mare de apă din bere. Oamenii de ştiinţă de la Harvard au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul de apariţie al pietrelor la rinichi. Cercetările au fost realizate cu ajutorul a 45.289 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată. Dintre toate băuturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducând cu până la 21% riscul apariţiei calculilor renali. „Berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu care se transformă în general în pietre la nivelul rinichilor”, a declarat dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Pe lista altor băuturi care micşorează riscul apariţiei pietrelor la rinichi se numără cafeaua - 10%, cafeaua decofeinizată - 10%, ceaiul - 14%, dar şi băuturi care măresc riscul apariţiei, cum ar fi sucul de mere sau cel de grepfruit.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI