22 August 2024
48 accesări
0 comentarii

Gura este principala cale de acces a bacteriilor și virusurilor în corpul uman, iar o igienă orală precară poate amplifica problemele. Aici intervine sistemul imunitar care încearcă să ne protejeze, dar o igienă orală defectuoasă și utilizarea unei periuțe de dinți inadecvate cresc riscul de infecții.

Din acest concept de igienă orală fac parte, pe lângă spălatul regulat al dinților ori curățarea limbii, și mersul consecvent la medicul stomatolog pentru controale și detartraj. Înainte de toate, însă, o igienă orală corectă este o metodă de prevenție a patologiilor care pot apărea la nivelul cavității bucale, precum: carii, boli gingivale, respirație urât mirositoare (halitoză).

Una dintre metodele de menținere a sănătății orale este schimbarea regulată a periuței de dinți, indiferent dacă vorbim despre una clasică ori electrică. Producătorii de periuțe de dinți, dar și medicii stomatologi recomandă înlocuirea lor la 12-16 săptămâni, adică o dată la fiecare 3-4 luni, dar la copii, aceasta trebuie înlocuită chiar mai des. De exemplu, dacă efectuați periajul standard, de două ori pe zi sau realizaţi un periaj mai energic şi mai apăsat, atunci perii se vor deteriora mai rapid.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU