10 Noiembrie 2015
2452 accesări
0 comentarii

Hipoglicemia este definită ca „orice niveluri anormal de scăzute ale glucozei în sânge care pot face rău pacientului”, pragul propus fiind de sub 70 de miligrame de zahăr la un decilitru de sânge (70 mg/dL.

Toate tipurile de hipoglicemie, diurnă sau nocturnă, sunt neplăcute, provoacă teamă şi sunt demne de luat în seamă. Simptomele pot varia de la transpiraţie şi palpitaţii şi, dacă hipoglicemia este severă, la convulsii, comă şi chiar deces.

Peste două treimi din episoadele de hipoglicemie se produc pe timpul zilei, iar anumite sarcini cotidiene precum condusul maşinii şi călătoriile pot fi periculoase pentru pacienţii cu glicemie necontrolată.

Evenimentele de hipoglicemie care se produc în timpul somnului afectează starea de bine şi funcţionarea zilnică, 4 din 10 persoane raportând că au o „stare emoţională proastă” a doua zi, în timp ce 65% dintre cei care au suferit astfel de episoade spun că simt nevoia de odihnă suplimentară.

Doi din zece pacienţi cu diabet de tip 2 pot suferi episoade de glicemie severă.

Pacienţii cu hipoglicemie intră de cele mai multe ori într-un cerc vicios: pentru a preveni hipoglicemia, ei mănâncă mai mult, ceea ce duce la creştere în greutate, valori crescute ale glucozei din sânge şi, implicit, creşterea dozelor de medicamente sau insulină.Diabetul este o boală gravă, progresivă, permanentă, care poate pune viaţa în pericol şi care a atins proporţii epidemice. Se estimează că prevalenţa diabetului la nivel mondial este de 8,3% sau 387 de milioane, în timp ce 46,3% dintre cei care suferă de diabet rămân nediagnosticaţi.

Taguri articol: boli şi afecţiuni glicemie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase