lapte-1341931853

lapte-1341931853
11 Iulie 2012
677 accesări
0 comentarii
La ora actuală, România se află printre ultimele ţări din Europa în ceea ce priveşte consumul de lapte. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care campania „Da, lapte!” a fost relansată în ţara noastră şi anul acesta. „În ediţia de acum a campaniei ne reamintim că acest aliment complet face parte în mod natural din viaţa noastră, de la cea mai fragedă vârstă, şi este unul dintre alimentele esenţiale ale unei alimentaţii echilibrate şi ale unui stil de viaţă sănătos”, a declarat Cristina Dumitru, directorul de comunicare al companiei care a iniţiat acest proiect, Tetra Pak România şi Moldova. Obiectivul campaniei „Da, lapte!” este informarea românilor cu privire la principalele beneficii ale laptelui asupra sănătăţii. În această acţiune s-a implicat şi dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, care spune că laptele conţine aproape toate componentele esenţiale: apă, proteine, lipide, carbohidraţi, micro şi macroelemente, bacterii lactice şi vitamine. „Laptele este unul dintre rarele alimente, dacă nu singurul, în care să fie prezente toate elementele nutritive de bază, în proporţii optime şi cu biodis-ponibilitate crescută, putând fi eficient utilizate de organism. Dacă ar avea şi fibre, l-am putea numi alimentul ideal, pentru că am putea trăi consumând doar lapte şi produse lactate”, susţine medicul nutriţionist. Asociat cu legume, fructe, cereale, carne şi ouă, laptele este un element de bază într-o ali-mentaţie sănătoasă, deoarece, datorită nutrienţilor săi, contribuie la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate dacă este băut în fiecare zi. Nutriţioniştii ne recomandă să bem cel puţin 250 ml de lapte pe zi, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul consumului zilnic actual în România. Totodată, laptele băut în mod regulat asigură un raport optim de calciu, fosfor şi proteine, necesare pentru creşterea şi buna funcţionare a sistemului osos, implicit pentru prevenirea osteoporozei. În plus, datorită componentelor sale laptele reduce şi riscul de a face cancer colorectal.  

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI