Cătina este un fruct plin de grăsimi omega - 3, 6, 9 şi, cea mai rar întâlnită, 7, precum şi de antioxidanţi şi de alţi nutrienţi curativi. A fost folosită în tratarea psoriazisului, în creşterea imunităţii, încetinirea procesului de îmbătrânire şi în scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, potrivit site-ului Natural Society, cătina are multe alte calităţi care o fac o sursă superioară de vitamine şi minerale atât de necesare organismului nostru.
Cătina are multiple utilizări datorită aminoacizilor pe care îi conţine, dar şi a vitaminelor B1, B2, K, C, A, E. De asemenea, conţine peste 60 de antioxidanţi, cel puţin 20 de minerale şi acizi graşi sănătoşi. Fructul este bogat în caro-tenoizi, xantofile, compuşi fenolici, dar şi flavonoizi.
Frunzele, fructele şi rădăcinile cătinei pot fi folosite în diferite moduri.
Este un aliment complet care aduce multe beneficii organismului:
Fie că o consumaţi ca atare, sub formă de dulceaţă sau ceai, cătina rămâne un aliat de nădejde în menţinerea sănătăţii organismului şi în lupta cu bolile.