14 Septembrie 2015
1032 accesări
0 comentarii

Confundat adesea cu cistita, cancerul de vezică este diagnosticat tardiv în cazul femeilor, în cele mai multe dinte cazuri.

Motivele depistării întârziate sunt bazate pe simptomele similare ale celor două afecţiuni: sângerări şi durere la urinare sau urinare frecventă.

„În ciuda faptului că multe dintre paciente se tratează de infecţii urinare şi nu ajung la medic pentru o diagnosticare corectă, trebuie spus că boala este 100% vindecabilă atunci când este descoperită la timp.

Factorii de risc pentru cancerul de vezică sunt fumatul (se observă o frecvenţă de 3 ori mai mare a cancerului de vezică la fumători faţă de nefumători), vârsta peste 40 de ani, expunerea profesională la chimicale, schistosomiaza (boală determinată de infecţia cu parazitul Schistosoma haematobium), utilizarea abuzivă a medicamentelor antialgice.

În funcţie de tipul şi de stadiul cancerului, pot fi folosite combinat mai multe opţiuni terapeutice pentru a creşte şansele de vindecare. Chirurgia este tratamentul de primă intenţie în cancerul vezical şi se aplică în peste 90% din cazurile de cancer de

vezică (ca terapie unică sau asociată)”, explică dr. Azis Olgun, medic specialist urolog, în cadrul On Clinic Constanţa.

Investigaţiile de bază pentru diagnosticarea acestei boli sunt examenul de urină, ecografia aparatului urinar cu vezica plină şi investigaţii endoscopice ale uretrei şi vezicii urinare, prin vizualizarea acesteia.

Taguri articol: cancer de vezică cistită durere

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase