10 Noiembrie 2015
23528 accesări
1 comentariu


Pentru întocmirea dosarelor medicale necesare în tratamentul fără interferon al hepatitei virale C şi cirozei hepatice C, au fost distribuite către medici un număr de 2.145 de vouchere, conform CNAS. Până acum, doar 60% dintre pacienţi îndeplinesc criteriile necesare pentru accesul la tratament.

Iată şi paşii pe care trebuie să îi parcurgă pacientul cu hepatita C şi ciroză hepatică C pentru accesul la tratament fără interferon.

Pacientul, cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi cardul de sănătate, se va prezenta pentru consultaţie şi evaluare la un medic specialist din unul dintre centrele desemnate.

În urma evaluării, dacă acesta corespunde criteriilor de eligibilitate conform protocolului elaborat de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, pacientul va primi voucherul pentru investigaţiile necesare la dosarul de aprobare. Voucherul va fi utilizat pentru efectuarea setului de investigaţii necesare în unul dintre laboratoarele agreate de furnizorul tratamentului fără interferon.

Rezultatul primit de la laborator va fi înmânat medicului curant care, dacă în urma investigaţiilor stabileşte că pacientul corespunde criteriilor de eligibilitate, întocmeşte dosarul pentru aprobarea tratamentului şi îl înmânează pacientului.
Pacientul va depune dosarul la casa de asigurări cu care se află în relaţie contractuală medicul curant, urmând ca acesta să fie analizat de comisia de specialitate din cadrul CNAS. În cazul în care dosarul este aprobat, pacientul merge cu decizia de aprobare la medicul curant, care îi va elibera prescripţia medicală.

Taguri articol: stiri medicale interferon

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase