02 August 2017
1261 accesări
0 comentarii

Consilierea online este un serviciu psihologic care presupune întâlnirea psihologului cu clientul său în timp real, în mediu online. În mediul confortabil clientului şi prin intermediul unei interfeţe video şi audio, pe o perioadă de 50 de minute, clientul beneficiază de o şedinţă psihologică în care sunt respectaţi toţi termenii unei şedinţe psihologice din cabinet.

Fiind un serviciu de consiliere psihologică, se adresează persoanelor care au neclarităţi, confuzii, incertitudini, ambivalenţe, persoanelor care se simt presate, constrânse, îngrijorate, speriate sau furioase, persoanelor care resimt dificultăţi profesionale, personale sau sociale, în adaptare, se simt nesigure, singure, excluse, marginalizate, neînţelese, sufocate sau abandonate, care nu reuşesc să găsească soluţii şi strategii pentru a-şi găsi confortul, echilibrul, armonia, starea de bine, sentimentul de satisfacţie, împlinire şi fericire.

Pentru a beneficia de şedinţele de consiliere online, este necesară, în primul rând, hotărârea de a discuta cu o persoană specializată şi stabilirea unui obiectiv de atins prin intermediul şedinţelor psihologice. În funcţie de obiectiv, se alege psihologul compatibil ca specializare şi experienţă. Deoarece întâlnirea se va desfăşura online, este necesară contactarea specialistului prin e-mail, stabilirea programării şi achitarea şedinţei, cu cel puţin 24 de ore înainte de derularea şedinţei online, având în vedere rezervarea orei”, a declarat psihologul Elena Ranga.

Deşi un cabinet psihologic este un spaţiu securizat, deplasarea pentru onorarea şedinţelor poate fi extrem de dificilă. Deplasările în afara ţării sau a localităţii, pe termen scurt sau lung, dificultăţile motorii sau de sănătate sunt un impediment pe care consilierea online îl depăşeşte.

Beneficiile consilierii online

Pentru multe persoane, contactul cu un specialist psiholog presupune teamă. În consilierea online, contactul este mediat prin ecranul calculatorului, clientul având astfel posibilitatea să privească această întâlnire ca una mai puţin formală. „Deşi în faţa ecranului se naşte o senzaţie de expunere, care în şedinţele de cabinet nu există, totuşi, consilierea online respectă aceleaşi condiţii de calitate, experienţă, respect, implicare, conţinere, susţinere, ghidaj şi confidenţialitate a tuturor informaţiilor primite de la client. Cu toate acestea, şedinţele online pot limita contactul dintre cei doi paricipanţi. Astfel, limita încrederii şi a dezvăluirii se poate păstra la un nivel ridicat, iar feed-back-ul psihologului poate părea distant sau insuficient, creând impresia de superficialitate”, explică psihologul.

Spre deosebire de şedinţele din cabinet unde există doar conexiunea mentală şi emoţională dintre psiholog şi client, în consilierea online principala atenţie se acordă conexiunii prin internet, calităţii acesteia ca imagine, sunet şi chiar disponibilitate. Este necesară o conexiune foarte bună care să nu întrerupă sau să pună în dificultate şedinţa de consiliere. Pentru persoanele care locuiesc în alte ţări diferenţa de fus orar poate fi o problemă în stabilirea unei şedinţe de consiliere online, care să se potrivească pe disponibilitatea de program a ambelor părţi.

„Psihologul, prieten şi confident”

Consilierea online are multe beneficii. În primul rând, un specialist este alături de persoana suferindă! Oricând are nevoie să vorbească cu cineva, să se consulte, să fie ascultată, să pună întrebări şi să primească răspunsuri, psihologul său personal este acolo pentru ea!

Frica dispare, psihologul este alături de pacient atât în alegeri şi decizii, dar şi în implementarea lor, ghidându-l pe tot parcursul dezvoltării sale. Pacientul poate fi mai bun şi mai fericit! Acesta poate crea o legătură online cu un psiholog când se află în dificultate, dar şi când vrea să fie mai bun. Dacă are o meserie care îi cere să fie performant, face sport de performanţă, sau îşi doreşte un mediu de excelenţă în care să funcţioneze perfect mulţumit, psihologul îl ghidează şi îl susţine să îşi folosească întregul potenţial”, explică Psihologul Elena Ranga.

Poate exista un moment de criză scurt sau să dureze de ceva timp, ce sperie, îngrijorează şi influenţează toată dinamica de viaţă. Câteodată, pacientului îi este greu, nu se mai recunoaşte, nu mai ştie ce să facă, iar psihologul îl ajută să se descopere şi să se redescopere, să găsească resurse şi strategii de care are nevoie ca să obţină ce îşi doreşte, să trăiască din nou bucuria, satisfacţia şi împlinirea.

Psihologul este acel om, confident, prieten, mentor, specialist care este alături de tine, cu implicare şi determinare atât la greu, cât şi la mai bine!”, concluzionează specialistul.

Pentru detalii, apelaţi numărul de telefon 0723.580.669.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii