12 Septembrie 2016
727 accesări
0 comentarii

Pentru a diminua riscul de apariţie a tumorilor canceroase, specialiştii vă sfătuiesc să vă menţineţi greutatea corporală în limite normale. Nu în ultimul rând, este indicat să adoptaţi un mod de viaţă care să includă activitate fizică, cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

Limitaţi consumul de alimente cu conţinut energetic crescut, alimente cu conţinut crescut în grăsimi sau conţinut scăzut în fibre. Evitaţi băuturile îndulcite cu zahăr. Consumaţi mai mult hrană vegetală, fructe, legume şi cereale. Limitaţi consumul de carne roşie şi evitaţi carnea procesată.

Limitaţi consumul de băuturi alcoolice, precum şi consumul de sare şi alimente procesate cu sare. Nu utilizaţi suplimente pentru a vă proteja împotriva cancerului. Pentru a reduce riscul de cancer, alegeţi o dietă echilibrată cu o diversitate de alimente în favoarea folosirii suplimentelor alimentare. Nu fumaţi! Evitaţi expunerea copiilor, dar şi a dumneavoastră, la fumatul pasiv. Evitaţi expunerea la soare în intervalul orar 11:00 - 15:00 şi arsurile solare. Nu expuneţi la soare copiii cu vârsta sub un an. Respectaţi regulamentele şi recomandările care previn expunerea la agenţi dovediţi ca fiind cancerigeni.


„Pentru mamele care alăptează: alăptaţi sugarul exclusiv la sân, pentru o perioadă de cel puţin şase luni şi apoi adăugaţi diverse alte alimente. După tratament, supravieţuitorii cancerului trebuie să respecte recomandările pentru prevenirea cancerului. Vaccinarea poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de cancer. Vaccinul HPV ajută la prevenirea celor mai multe cancere de col uterin şi a unor cancere vulvare şi vaginale, iar vaccinul împotriva hepatitei B poate contribui la reducerea riscului de cancer hepatic”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Taguri articol: stiri medicale cancer

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii