18 Martie 2022
773 accesări
0 comentarii

Cu toate că pentru multă lume mâncărimile degetelor sunt extrem de îngrijorătoare, acest simptom este doar o alertă și nu implică mari riscuri pentru sănătate. Mâinile noastre sunt, fără îndoială, o parte fundamentală a corpului. După cum susțin specialiștii în reflexologie, ele sunt terminații nervoase prin excelență și ajută oamenii să se conecteze cu întregul corp și, prin urmare, cu lumea exterioară. Uneori, ele sunt afectate de mâncărime la degete. Cele mai frecvente cauze care produc mâncărime la nivelul mâinilor și degetelor sunt dermatita, eczema sau un tip de alergie la alimente sau medicamente.

Tocmai de aceea, este indicat să obțineți un diagnostic medical. Dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, trebuie să știți că eczema, de exemplu, provoacă inflamație, durere și prurit și este una dintre principalele cauze ale mâncărimii degetelor. Nu vă speriați! Aceasta este o boală autoimună cunoscută și sub numele de dermatită atopică, ce afectează cel mai adesea copiii, dar poate apărea la orice vârstă.

Unele cercetări arată că ar putea avea chiar o componentă genetică, deși unele alergii sau chiar modificări ale temperaturii, umidității și nivelurilor de stres ar putea fi, de asemenea, relevante.

Pe lângă eczeme, există și alte tipuri de dermatită care pot provoca această simptomatologie. Dermatita este o inflamație a pielii și cea mai frecventă cauză a mâncărimii degetelor. Ea poate fi cauzată de contactul cu un agent chimic, cum ar fi produsele de curățare sau o plantă otrăvitoare, cum ar fi iedera. Totodată, o alergie alimentară este un răspuns exagerat al sistemului imunitar la consumul unui anumit aliment. Aici trebuie subliniat faptul că singurul tratament dovedit pentru alergia alimentară este evitarea alimentelor în cauză.

Taguri articol: sfatul medicului mâncărime

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU