25 August 2017
1313 accesări
0 comentarii

Sindroamele vertiginoase sau vertijul reprezintă acea senzaţie de pierdere a echilibrului sau de rotire a obiectelor din jur. Aceasta apare, de cele mai multe ori, din senin şi poate varia în intensitate, în funcţie de problemele care o cauzează.

Pentru cei care nu ştiu, vertijul este acea senzaţie că te învârţi chiar şi atunci când stai pe loc. Desigur, există şi o formă mai uşoară a vertijului, des întâlnită, asemănătoare ameţelii, iar simptomele sunt nesemnificative şi de scurtă durată. Acest sindrom vertiginos, a declarat dr. Sirma Tomoş, medic specialist Medicină Interne, apare vara mai ales din cauza căldurii şi a deshidratării accentuate, atât la persoane bolnave, cât şi la cele sănătoase.

Ca urmare, oamenii trebuie să se hidrateze cât mai corect şi să evite pe cât posibil ieşirile în miezul zilei.

„Afecţiunea se manifestă prin ameţeli, senzaţie de greaţă, pierderi de echilibru şi dureri de cap (cefalee). De asemenea, la sindroamele vertiginoase, pacienţii încep să simtă că le amorţesc mâinile şi apar chiar paresteziile. Tocmai de aceea, ei trebuie să consume până la 3-3,5 litri de apă pe zi, în funcţie de cât de mult transpiră. Totodată, ar trebui evitate excitantele, precum cafea, energizante, dar chiar şi condimentele, care, dacă sunt folosite în exces, nu sunt benefice pentru organism. Nu în ultimul rând, oamenii trebuie să ia suplimente de calciu şi magneziu, pentru că prin deshidratare pierdem din electroliţi. Calciul se sintetizează cel mai bine în această perioadă, datorită soarelui, acesta ajungând mai repede în oase”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Sirma Tomoş.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU