Unul dintre factorii care îngreunează îndepărtarea părului din zona intimă este faptul că pielea din această parte a corpului este mai sensibilă. Prin urmare, nu este neobișnuit să apară iritații, alergii sau mâncărimi la îndepărtarea părului. La aceasta se adaugă și faptul că există mai multe mituri. De exemplu, unii cred că absența părului este sinonimă cu ceea ce se numeşte curățenie, dar nu este așa. După cum am menționat deja, în cazul femeilor, chiar oferă protecție. Totuși, îndepărtarea necorespunzătoare a părului poate cauza probleme foarte enervante, cum ar fi firele de păr încarnate. Acest lucru se întâmplă atunci când părul nu reușește să iasă spre exterior, ci crește în interior, rezultând un chist.
În orice caz, fiecare metodă de îndepărtare a părului din zona intimă are avantajele și dezavantajele sale, susțin specialiștii. Cele mai obișnuite metode sunt: cu ceară, cu cremă sau cu lama de ras. Cum spuneam, epilarea zonei intime se poate face cu ceară caldă sau rece. De fapt, aceasta este cea mai populară metodă, deoarece permite smulgerea firelor din rădăcină. Datorită acestui fapt, efectul poate fi menținut până la patru săptămâni. Pe de altă parte, este o metodă dureroasă, deși provoacă chiar și iritații pe anumite tipuri de piele. Cu toate acestea, este indicată o exfoliere cu trei zile înainte pentru a elimina celulele moarte și a preveni apariția firelor încarnate.
Îndepărtarea părului cu ceară rece este o metodă mai dureroasă, dar mai eficientă, mai ales atunci când firele de păr sunt scurte. Pașii sunt următorii: așezați banda de ceară rece în aceeași direcție în care crește părul, trageți pielea deasupra benzii și trageți energic de bandă, în direcția opusă creșterii părului. Repetați până când tot părul este îndepărtat. La final, aplicați o cremă hidratantă. O altă metodă de îndepărtare a părului din zona intimă este utilizarea cremei depilatoare. Aceasta este varianta care generează cea mai puțină durere, motiv pentru care este indicată persoanelor cu pielea foarte sensibilă