19 Februarie 2025
43 accesări
0 comentarii

Ceaiul de ghimbir are nenumărate beneficii pentru sănătate, însă, pentru a vă bucura de ele, trebuie să vă asiguraţi că îl preparaţi în mod corect și că obțineţi un ceai concentrat. Specialiştii spun că această plantă poate fi utilizată în stare proaspătă, uscată, sub formă de pudră sau sub formă de ulei ori suc și este uneori adăugat în alimente procesate și în produse cosmetice. Mai mult decât atât, este un ingredient foarte obișnuit în diverse rețete gastronomice. Parfumul și aroma unică provin din uleiurile naturale, dintre care cel mai important este gingerolul, principalul compus bioactiv, care este responsabil pentru o mare parte dintre proprietățile sale medicinale. Fie că îl aveţi în vedere pentru beneficiile sale legate de digestie, pentru estomparea grețurilor sau pentru scăderea în greutate, ceaiul de ghimbir poate să facă parte din rutina voastră zilnică, pentru a vă readuce sau îmbunătăți starea de bine.

Componentele active din ghimbir reglează nivelul zahărului din sânge și producția de insulină la pacienții cu diabet. Datorită abilităților de scădere a colesterolului din ghimbir, puteţi preveni bolile legate de inimă și accidentele vasculare cerebrale. În plus, consumul a cel puțin 2-3 căni de ceai fierbinte de ghimbir cu lămâie vă va ajuta să vă recuperaţi mai repede în urma unui episod de răceală sau de gripă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU