17 Noiembrie 2023
64 accesări
0 comentarii

Specialiștii în domeniu consideră vitamina D ca fiind oarecum atipică, având în vedere că principala sursă prin care poate ajunge în organism nu constă în alimentație, cum se întâmplă de obicei. Principala sursă prin care organismul poate primi vitamina D reprezintă razele solare. Din acest motiv, mai este numită și „vitamina soarelui”, fiind nevoie de aproximativ 10 minute de expunere zilnică la acțiunea razelor ultraviolete pentru a obține cantitatea optimă din nutrient.

Printre toate beneficiile pe care le oferă, vitamina D joacă un rol important în creșterea imunității. În primul rând, trebuie precizat că există două tipuri principale de vitamina D. Este vorba despre vitamina D2 și vitamina D3. Conform medicilor, aceasta din urmă este folosită cu preponderență de organism, întrucât corpul și-o poate sintetiza singur, sub acțiunea razelor solare. Prin urmare, soarele constituie cea mai importantă sursă de vitamina D, pentru că, sub influența razelor sale asupra pielii, aceasta produce nutrientul care este absorbit în organism. Vitamina D3 este prezentă în cantități mai reduse și în alimente precum, peștele, ouăle, ficatul și carnea de vită sau laptele. De asemenea, vitamina D3 este folosită preponderent și în prepararea suplimentelor alimentare.

În schimb, vitamina D2 se găsește în surse vegetale, dintre care ciupercile se remarcă datorită unui conținut mai ridicat.

Prin urmare, pentru a beneficia de cantitatea necesară organismului de vitamina D, cel mai simplu este să te expui la soare aproximativ 10 minute pe zi. Cu cât pielea este expusă pe o suprafață mai mare, cu atât organismul va beneficia de un aport mai sporit din acest nutrient.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU