Sursa foto Sihastria Putnei

Sursa foto Sihastria Putnei
14 August 2020
555 accesări
0 comentarii

Chefirul este o băutură delicioasă, dar şi foarte sănătoasă, motiv pentru care ar trebui consumat cât mai des. Specialiştii doctorul zilei.ro spun că există o mulţime de motive pentru care este bine să bem des chefir.

În primul rând, chefirul este o sursă foarte bună de calciu şi probiotice. Totodată, această băutură reprezintă o minunată alternativă la sucuri, mai ales vara, când ne răcoreşte şi ne taie foamea.

Chefirul este o băutură fermentată, pe bază de lapte, asemănătoare iaurtului, dar cu o consistenţă mai lejeră. Datorită conţinutului de dioxid de carbon, de la sfârşitul procesului de fermentare, are şi o notă acidulată.

În acelaşi timp, chefirul este o excelentă sursă de calciu şi de bacterii probiotice. În plus, pe lângă conţinutul de calciu dat de lapte, este îmbogăţit cu probiotice, bacteriile prietenoase esenţiale pentru un sistem digestiv sănătos, dar şi pentru o imunitate bună.

Aşadar, persoanele care consumă des chefir au beneficii sporite pentru sănătate: echilibrează tensiunea arterială, nivelul de colesterol şi cel al glicemiei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU