Alzheimer-ul este o boală greu de suportat, dar ale cărei simptome pot fi ameliorate. De exemplu, rodia are calităţi deosebite, mai ales atunci când este consumată regulat, întrucât luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer-ul, cancerul, bolile de inimă şi artritele. În acelaşi timp, rodiile sunt extrem de bogate în vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi în antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, care stau la baza multor boli cronice.
În ultimii ani, cercetătorii au descoperit că nu numai fructele de rodie sunt benefice, ci şi coaja acestora. Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.
Reţeta este simplă: peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate) se toarnă 200 ml de apă clocotită. Cana se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Pentru înlăturarea posibilelor pesticide prezente pe coaja rodiei, fructul se va spăla şi clăti foarte bine cu apă caldă (înainte de utilizare), apelând la una dintre metodele pentru înlăturarea pesticidelor, descrise în articolele anterioare.