04 Iulie 2016
3812 accesări
45 comentarii

Giardioza este o boală des întâlnită la copii. Aceştia se pot infecta dacă beau apă din surse de apă contaminată. Copiii care locuiesc în zone cu surse de apă inadecvate sunt predispuşi în a contacta Giardia.

De foarte multe ori, giardioza nu manifestă simptome, de aceea rămâne mult timp nediagnosticată, iar cei infectaţi răspândesc boala. Însă, la unii copii pot apărea simptome ca: diareea, oboseala, balonarea, greaţa, crampele abdominale sau scăderea bruscă în greutate. Sângele şi mucusul prezente în scaun nu sunt specifice giardiozei, aşa că, dacă aceste simptome sunt prezente, probabil copilul are o altfel de afecţiune şi trebuie să facă un consult de specialitate, pentru a se identifica afecţiunea de care suferă.

„În cazul infecţiei cu Giardia, simptomele apar, de obicei, la aproximativ două săptămâni de la infectare, însă, cu ajutorul tratamentului, boala se ameliorează în aproximativ şase săptămâni. Parazitul poate fi contactat din râuri, lacuri, piscine şi din consumul apei care provine din surse neautorizate. Infecţia se poate transmite şi prin alimente contaminate sau prin contact direct, de la persoană la persoană. Cine are animale de companie trebuie să fie extrem de atent, deoarece fecalele de animale pot conţine, de asemenea, paraziţi”, a declarat dr. Victoria Sava, medic pediatru.

Giardioza poate duce la complicaţii, de exemplu, poate provoca diaree severă, urmată de deshidratare. Pentru diagnosticarea giardiozei, se face analiza scaunului, chiar de mai multe ori în decurs de mai multe zile, pentru ca medicul să fie sigur de diagnostic. Cât despre tratament, doar medicul curant poate stabili medicaţia potrivită şi durata tratamentului, pentru o vindecare completă.

Taguri articol: boli şi afecţiuni giardia boli de stomac copilul bebe e bolnav bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii